19.1.19

Η Ν.Δ. πάει συλλαλητήριο, αλλά όχι ολόκληρη...


Διαφορετικές προσεγγίσεις καταγράφονται στο εσωτερικό της Ν.Δ. έναντι του αυριανού συλλαλητηρίου των “νεομακεδονομάχων”, καθώς χθες η Ντόρα Μπακογιάννη -στον απόηχο των προσκλητηρίων για συμμετοχή των εκπροσώπων της εθνικιστικής πτέρυγας- διαμήνυσε πως ...
“δεν ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που θεωρούν ότι διά της παρουσίας τους στο συλλαλητήριο θα επηρεάσουν τα πράγματα”. Παράλληλα «γαλάζιοι» κύκλοι, σχετικά με τη διαδικασία που ξεκινά τη Δευτέρα στη Βουλή, «προετοιμάζουν» το κοινό των συλλαλητηρίων πως «αν ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών, το πρωτόκολλο ένταξης της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ γίνεται πλέον μια τυπική και ανεπίστροφη υποχρέωση της Ελλάδας«. Δεν πέρασε απαρατήρητη η καταδίκη της “πατριδοκαπηλίας” του Νικήτα Κακλαμάνη στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου καλούν »τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να υπερασπιστεί το όνομα και τα εδάφη της Μακεδονίας παραιτούμενος”!

Αποστάσεις Μπακογιάννη

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, αφού υποστήριξε (Παραπολιτικά 90,1) πως “δεν είναι ακραίοι οι άνθρωποι που θα μαζευτούν, δεν είναι εθνικιστές, δεν είναι φασίστες”, σημείωσε με νόημα πως “ένας άνθρωπος που έχει διαχειριστεί την ελληνική εξωτερική πολιτική θεωρεί ότι η εξωτερική πολιτική ασκείται με τις δυνατότητες τις οποίες του δίνει το διεθνές δίκαιο και το υπουργείο Εξωτερικών του οποίου προΐσταται. Γι' αυτό έδωσα την αγώνα μου να γίνει το Βουκουρέστι. Άρα, θεωρώ ότι τα πράγματα θα επηρεαστούν διά της διπλωματικής τους μάχης την οποία έδωσα”...

Μήνυμα Ν.Δ.

Λίγο αργότερα, κύκλοι της Πειραιώς έστελναν το μήνυμα πως «το άρθρο 2 της συμφωνίας δεσμεύει ρητά την Ελλάδα να μην παρεμποδίσει την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και ως εκ τούτου να κυρώσει μαζί και το πρωτόκολλο». Αρκέστηκαν να προσθέσουν πως «η Ν.Δ. θα κάνει κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να μην κυρωθεί η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και κατά συνέπεια ούτε το πρωτόκολλο».

Αποστάσεις Χατζηδάκη - Δένδια

Υπενθυμίζεται πως προχθές ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, αν και υπενθύμισε ότι “η θέση της Ν.Δ. είναι ότι καθένας μπορεί να κάνει ό,τι θέλει στα συλλαλητήρια”, συμπλήρωσε με νόημα ότι “εμένα η στάση μου στη Βουλή με χαρακτηρίζει και με προσδιορίζει”. Συν τοις άλλοις, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Νίκος Δένδιας επανειλημμένως έχει επισημάνει πως "δεν είμαι υπέρ των συλλαλητηρίων, η εξωτερική πολιτική είναι πολύ ευαίσθητο πράγμα για να κρίνεται στις πλατείες. Σέβομαι βεβαίως απόλυτα το δικαίωμα του καθενός να διαμαρτύρεται, να διαδηλώνει, να λέει την άποψή του σε έναν δημόσιο χώρο”.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Κώστα Σαββόπουλου, ΕΔΩ...

πηγη avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: