23.1.19

Ο ραδιούργος Τσίπρας...



Διαβάζω και ακούω την ερμηνευτική εκδοχή που δίνουν ευφυείς πολιτικοί και σοβαροί δημοσιολόγοι για τα όσα συμβαίνουν στον τόπο, κυρίως για τις εξελίξεις στα κόμματα.

Είναι λίγο θεωρία συνωμοσίας (οι συγκεκριμένοι τις απεχθάνονται αυτές τις θεωρίες και χαρακτηρίζουν ψεκασμένους όσους τις επικαλούνται), αλλά...
αξίζει τον κόπο να την παρουσιάσουμε.

Λένε, λοιπόν, ότι αυτά που βλέπουμε είναι το αποτέλεσμα ενός σχεδίου που εμπνεύστηκε, οργάνωσε μέχρι την τελευταία λεπτομέρειά του και εφαρμόζει με θρησκευτική ευλάβεια ο Τσίπρας. Ο στόχος του είναι η ακύρωση βασικών σταθερών του πολιτικού συστήματος.

Ποιο είναι το σχέδιο; Εχουμε και λέμε: ανέσυρε ο Τσίπρας από τα αζήτητα το Μακεδονικό και αξιοποιώντας την ευνοϊκή συγκυρία στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και στην περιοχή μας (θετική στάση των δυτικών κυβερνήσεων, σοσιαλδημοκρατική διοίκηση στην ΠΓΔΜ), επιδιώκει: να διχάσει τη Νέα Δημοκρατία, να προκαλέσει προβλήματα στα μικρότερα κόμματα, να οδηγήσει τον Καμμένο σε μετωπική σύγκρουση με τη Νέα Δημοκρατία για το εθνικό θέμα, να κάνει τον ΣΥΡΙΖΑ κυρίαρχο στην περιοχή της Κεντροαριστεράς και να σπρώξει τον άλλο πόλο του ατελούς για την ώρα δικομματισμού, τη Νέα Δημοκρατία, σε ακροδεξιές θέσεις ώστε να δικαιωθεί το αφήγημά του περί σύγκρουσης δύο κόσμων.

Διαβάστε ολόκληρο ρο άρθρο του Τάσου Παππά, ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: