16.1.19

Μητσοτάκης: Τελευταία πράξη μιας πολιτικής φαρσοκωμωδίας...

οι πρωταγωνιστές αλλάζουν άποψη Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο...

«Αναπνευστήρας οι ΑΝΕΛ»…

Σκληρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας κατά τη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή.

«Τα...
όσα διαδραματίζονται εδώ επιβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται α για μια κανονική συνεδρίαση της βουλής, αλλά για την τελευταία πράξη μια πολιτικής φαρσοκωμωδίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Στόχος είναι να στρωθεί ο δρόμος για την πολιτικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και να κρατηθεί στην ζωή με "αναπνευστήρα" το μόρφωμα των ΑΝΕΛ».

Συνεχίζοντας χαρακτήρισε κόμμα – ακορντεόν τους ΑΝΕΛ, σημειώνοντας: «Βουλευτές διαγράφονται αλλά παραμένουν. υπουργοί παραμένουν στη θέση τους. Αναρωτιέμαι αν η κυρία Παπακώστα, ο κ,. Κόκκαλης η κ. Κουντουρά θα σας έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης αν τους είχατε απομακρύνει από την κυβέρνηση. Μου έκανε εντύπωση το ότι τέσσερις από τους έξι βουλευτές των ΑΝΕΛ έχουν εκδηλώσει πρόθεση να στηρίξουν την κυβέρνηση και δεν έκαναν καν τον κόπο να ανέβουν στο βήμα να αιτιολογήσουν την ψήφο τους. Δύο είναι στην Κίνα και δύο κάνουν τους Κινέζους».

Μίλησε επίσης για κυβέρνηση – κουρελού, για συνδιαλλαγή βάσει σχεδίου και προειδοποίησε: «Ξεχάστε τις διαδικασίες – εξπρές για να περάσετε άρον – άρον τη συμφωνία των Πρεσπών. Η συζήτηση πρέπει να γίνει με την σοβαρότητα που η σημασία της επιβάλει. Να τοποθετηθούν οι βουλευτές και όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «ποτέ το κοινοβουλευτικό πολίτευμα δεν είχε υποστεί τέτοιο ευτελισμό»: «Καταφέρατε το πρωτοφανές. Καταντήσατε την ελληνική Βουλή να θυμίζει την πρόσφατη εικόνα της Βουλής των Σκοπίων. Γυρολόγοι πολιτικοί να παζαρεύουν μια νέα στέγη, ξεχνώντας τι έλεγαν χθες και προσβάλλοντας τους ψηφοφόρους που για άλλα πράγματα τους εξέλεξαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε σε αυτό το πλαίσιο πως πρόκειται για μια κυβέρνηση «που αναζητά όχι τη στήριξη και την αποδοχή της κοινωνίας. Αλλά 151 πρόθυμους, που θα συνδέονται με την σαθρή κλωστή της εξουσίας»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: