15.1.19

Ρωσία: Δεν παρεμβαίνουμε σε εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας...



Απάντηση στην ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ για τη Συμφωνία των Πρεσπών...

Η Ρωσία δεν παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, αλλά θα συνεχίσει να εκφράζει τη γνώμη της για την κατάσταση στη Μακεδονία, τόνισε σήμερα ο...
Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών, Αλεξάντρ Γκρουσκό, συνεχίζοντας το «γαϊτανάκι» ανακοινώσεων ανάμεσα στην Αθήνα και τη Μόσχα, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών. 

Όλα ξεκίνησαν όταν το Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του επέκρινε την Ελλάδα για τον τρόπο που χειρίζεται τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι αγνοεί τη γνώμη του λαού και ότι η συμφωνία είναι αποτέλεσμα έξωθεν παρεμβάσεων. 

Η ανακοίνωση απαντήθηκε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, που κάλεσε τη Μόσχα να μην παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας και να αναγνωρίσει την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας με το όνομα Βόρεια Μακεδονία.

«Με κανέναν τρόπο δεν παρεμβαίνουμε στις εσωτερικές υποθέσεις της Ελλάδας, αλλά σ’ εκείνα τα ζητήματα τα οποία εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Ρωσία θα εκφράζει την γνώμη της», δήλωσε ο Γκρουσκό, απαντώντας στην ανακοίνωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: