23.1.19

Δικάζεται ξανά σήμερα ο Αμβρόσιος...

...για το ομοφοβικό κήρυγμα μίσους...

Eκδικάζεται σήμερα Τετάρτη 23 Ιανουαρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου η έφεση που έχει κατατεθεί κατά της αθωωτικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου για τον...
Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγίου Αμβρόσιο, που άσκησαν δύο εισαγγελείς, ο εισαγγελέας Εφετών Πατρών και η εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου, στην αθωωτική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου τον περασμένο Μάρτιο, μετά από μήνυση με την κατηγορία της υποκίνησης μίσους, που είχε υποβληθεί από πολίτες εναντίον του, για ανάρτηση που είχε κάνει στο προσωπικό του ιστολόγιο κατά των ομοφυλόφιλων και τη φράση «Φτύστε τους».

Το δικαστήριο είχε κάνει δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, η οποία θεώρησε πως το κείμενο με την επίμαχη φράση «Φτύστε τους!» δεν μπορεί να χαρακτηριστεί επικίνδυνο για υποκίνηση βίας ή μίσους κατά των ομοφυλοφίλων, ούτε πως παραβίασε την κείμενη αντιρατσιστική νομοθεσία. Στην απολογία του ο Μητροπολίτης είχε μεταξύ άλλων αναφέρει πως η φράση απευθυνόταν στους πολιτικούς.

Στην έφεσή τους, οι εισαγγελείς κάνουν εκτεταμένη αναφορά στο κείμενο αυτό, σημειώνοντας ότι «ουδεμία αναφορά ή νύξη κάνει σε πολιτικούς».

Και εξηγούν «[…] το σύνολο των εγγράφων που έχει προσκομισθεί από την υπεράσπιση δεν αφορά στην πολιτική τάξη αλλά κατατείνει να αποδείξει ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι ανώμαλοι. […] Είναι παγίως δεκτό τόσο από τη νομολογία του Αρείου Πάγου αλλά και των κατώτερων δικαστηρίων όσο και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ότι τα δημοσιεύματα ή κάθε είδους κείμενα δεν μπορούν να ερμηνεύονται αποσπασματικά αλλά ως ενιαίο νοηματικό σύνολο. Η επίδικη ανάρτηση τόσο στο σύνολό της όσο και στα επιμέρους στοιχεία της είναι σαφές ότι αφορά στους ομοφυλόφιλους, οι οποίοι στοχοποιούνται κατά τρόπο εμπρηστικό».

Για σήμερα, μέλη του ΛΟΑΤΚΙ κινήματος, έχουν προγραμματίσει κινητοποίηση έξω από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, στις 9.00 το πρωί. Για το σκοπό αυτό είχε προγραμματιστεί μεταφορά με πούλμαν από την Αθήνα...

patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: