23.1.19

Μιλάει «εξ ονόματος» του Καραμανλή...



...ο Γεωργιάδης;...

Τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Κ. Καραμανλή στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, το 2008, στο Βουκουρέστι ερμήνευσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνης Γεωργιάδης δίνοντας και πάλι διαφορετική διάσταση από τις επίσημες θέσεις που είχαν διατυπωθεί και πήραν τη μορφή «εθνικής γραμμής».

«Εμείς δεν...
θέλουμε τον όρο Μακεδονία στο όνομα» είπε μετατοπίζοντας την εκπεφρασμένη -εδώ και παραπάνω από δέκα χρόνια- θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, προσθέτοντας εντέχνως: «Κι αν φτάσουμε εκεί, το κάνουμε ως επώδυνο συμβιβασμό».

Εντύπωση προκάλεσε ότι ερμήνευσε τη θέση του ίδιου του Κ. Καραμανλή. «Και αυτή ήταν η έννοια της προτάσεως του Κ. Καραμανλή στο Βουκουρέστι. Ως συμβιβασμό, όχι ως επιθυμία. Εσείς, επειδή εκπροσωπείτε την άλλη πλευρά και Μακεδονία τους ανεβάζατε και Μακεδονία τους κατεβάζετε, τα δώσατε όλα» ανέφερε.

Και συμπλήρωσε κερδίζοντας χλιαρό χειροκρότημα: «Η ενδιάμεση ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes ήταν το τέρμα που μπορούσαμε να φτάσουμε. Στη δική σας οπτική, δεν σας ενδιέφερε καθόλου. Έτσι δώσατε γλώσσα, εθνότητα και έτσι γράφτηκε η ιστορία».

Αξιοσημείωτο ότι έντονη είναι η φημολογία που επικρατεί το τελευταίο διάστημα περί επικείμενης δημόσιας τοποθέτησης του Κ. Καραμανλή για το ονοματολογικό, γεγονός που θα αποσαφηνίσει πλήρως τα πράγματα.

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: