16.1.19

Ρήγας: Δεν πρέπει να παίζουμε με το συναίσθημα του κόσμου...

«Δεν πρέπει ούτε να παίζουμε με το συναίσθημα του κόσμου, ούτε να κρατάμε ακραίους εθνικισμούς που έχουν οδηγήσει σε...
μεγάλες ήττες τη χώρα μας» επισήμανε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Παναγιώτης Ρήγας, αναφορικώς με τη στάση της αντιπολιτεύσεως στο θέμα της «Συμφωνίας των Πρεσπών» σε σημερινή του συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84».

Πρόσθεσε δε ότι «γίνεται σκόπιμη διαστρέβλωση αυτών που προβλέπει η Συμφωνία από την αντιπολίτευση και για την εθνικότητα και για τη γλώσσα… είχαν παραδώσει τον όρο Μακεδονία και εμείς τον παίρνουμε πίσω. Σέβομαι κάθε άποψη και τα συναισθήματα, αλλά δεν πρέπει ούτε να παίζουμε με το συναίσθημα του κόσμου, ούτε να κρατάμε ακραίους εθνικισμούς που έχουν οδηγήσει σε μεγάλες ήττες τη χώρα μας» σημείωσε χαρακτηριστικώς.

Απαντώντας σε άλλο ερώτημα αναφορικώς με τη νέα κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Βουλή, ο ΑΝΥΕΘΑ διερωτήθηκε «ποιος ο λόγος να πέσει αυτή τη στιγμή μια κυβέρνηση. Οι μόνοι που το έχουν μετατρέψει σε στόχο ζωής είναι όσοι είχαν την ευθύνη για την προηγούμενη κατάσταση, αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στα βράχια και τώρα να θέλουν να επανέλθουν. Δεν μπορεί λοιπόν ο θύτης να έρχεται πάνω στο θύμα και να λέει αυτά τα πράγματα».

Για την τροπολογία σχετικώς με τα αντισταθμιστικά ωφελήματα για τα F16 επισήμανε ότι αυτή θα συζητηθεί στη Βουλή αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, και πρόσθεσε: «Υπάρχει από τη μεριά της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων η θέληση να χρησιμοποιηθούν ορισμένα ποσά για για να δημιουργηθούν υποδομές στην ΕΑΒ για να προχωρήσουν οι συμβάσεις»...

Δεν υπάρχουν σχόλια: