21.1.19

Λύση για την προστασία της α' κατοικίας...

...αναζητεί η κυβέρνηση...

Συνεχείς είναι οι επαφές μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών και των εκπροσώπων των τραπεζών για το νέο σχήμα που θα αντικαταστήσει τον...
νόμο Κατσέλη για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Με δεδομένο ότι οι επικεφαλής των δανειστών βρίσκονται από σήμερα στην Αθήνα, η κυβέρνηση αναζητά φόρμουλα για την επόμενη ημέρα η οποία θα μπορέσει να γίνει αποδεκτή από τους θεσμούς.

Το νέο πλαίσιο που φαίνεται να προκρίνεται προβλέπει να λαμβάνεται υπόψη η εμπορική αξία του ακινήτου και όχι η αντικειμενική, όπως ισχύει σήμερα, και θα συνοδεύεται με την επιδότηση από το κράτος έως το 1/3 της δόσης του δανείου για τους οικονομικά ασθενέστερους.

Ωστόσο, τα όρια για την ένταξη κάποιου κόκκινου δανειολήπτη στην προστασία, όποια μορφή αυτή και αν έχει, θα είναι ιδιαίτερα χαμηλά και θα προσεγγίζουν αυτά που οι τράπεζες ζητούν.

Κυβερνητικοί παράγοντες μάλιστα υποστηρίζουν ότι το πλαίσιο είναι σχεδόν έτοιμο και απομένουν μόνο τεχνικές λεπτομέρειες να συζητηθούν με τους θεσμούς, υποστηρίζοντας ότι δεν θα υπάρξει άλλη παράταση του ισχύοντος πλαισίου μετά τις 28 Φεβρουαρίου που λήγει...

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: