18.1.19

Κι αυτός το βιολί του...


Εκλογές ζήτησε και από την Κρήτη, όπου κατέβηκε για "να πάρει λίγο καθαρό αέρα"...

Τον χτύπησε ο καθαρός αέρας του νησιού, χαλάρωσε, αλλά ξανάπε τα ίδια. Οπως...
είπε: 
  
“Κατέβηκα στην Κρήτη για να πάρω λίγο καθαρό αέρα και ανάσες δημοκρατίας. Γιατί δεν είναι τυχαία η συγκυρία. Δυστυχώς το πολιτικό κλίμα βάρυνε πολύ από το ψέμα και την υποκρισία και η ατμόσφαιρα του ελληνικού Κοινοβουλίου έχει μολυνθεί από τα βρώμικα κόλπα μίας κυβέρνησης που θα κάνει τα πάντα για να μείνει λίγο ακόμη στην εξουσία”.

Κατά τ' άλλα, επανέλαβε τα περί καλά σκηνοθετημένου διαζυγίου. Και υπογράμμισε: “Τσίπρας και Καμμένος αντάλλαξαν βουλευτές και υπουργούς και ύστερα από παζάρια με έξι πολιτικούς γυρολόγους έραψαν μία κυβέρνηση κουρελού”. Σημείωσε δε ότι ο Κρητικός Σπύρος Δανέλλης είχε υπερψηφίσει την πρόταση μομφής και τώρα έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

“Ποτάμι το πρωί, ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ, ανεξάρτητος το πρωί, ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ” σχολίασε, αναφερόμενος εκτός από τον κ.Δανέλλη και στην Κατερίνα Παπακώστα, και έκανε λόγο για πολιτική ανωμαλία άνευ προηγούμενού που αποτελεί παραχάραξη της πλειοψηφίας στη Βουλή.

“Μου έκανε εντύπωση ότι ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε και στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που κυβέρνησε με 150 βουλευτές, ξέχασε όμως να πει ότι εκείνος είχε το 47% του ελληνικού λαού μαζί του και μόνο ένας εκλογικός νόμος κομμένος και ραμμένος στα μέτρα του τότε ΠΑΣΟΚ του είχε στερήσει την πλειοψηφία”, σχολίασε.

“Ενωμένοι όλες οι δυνάμεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης πρέπει από τώρα μέχρι τις εκλογές να σταθούμε απέναντι τους” δήλωσε και υποστήριξε ότι η χώρα δεν αντέχει μία παραταταμένη εκλογική περίοδο.

“Δεν υπάρχει άλλη λύση από την προσφυγή στις κάλπες” πρόσθεσε και ζήτησε εκλογές τώρα για καθαρές λύσεις, όπως είπε, αλλά και για να αποτραπεί η κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε ότι η ΝΔ την επόμενη βδομάδα θα δώσει τη μάχη στη Βουλή για να μην κυρωθεί η συμφωνία και εκεί όλοι οι βουλευτές θα αναλαβουν τις ευθύνες τους. Επανέλαβε ότι “αυτή η συμφωνία συνιστά μεγάλη εθνική υποχώρηση, έγινε βεβιασμένα και πρόχειρα, υπό την πίεση τρίτων, χωρίς εθνική συναίνεση, αναγνωρίζει μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα στα Σκόπια και σπέρνει τον αλυτρωτισμό”. Ως εκ τούτου υποστήριξε ότι δεν κλείνει μία πληγή αλλά ανοίγουν πληγές και στις δύο χώρες και ότι οι δύο λαοί εμποδίζονται να βρουν μία λύση αποδεκτή και βιώσιμη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ πραγματοποιεί 2ημερη περιοδεία στο Ηράκλειο και το Ρέθυμνο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: