18.1.19

«Να πάψει να κρύβεται ο Μητσοτάκης»...



«Προκαλώ τον Κυρ. Μητσοτάκη να πάψει να κρύβεται και να πει επιτέλους «Ναι» στην πρόταση Τσίπρα να συζητηθούν όλες οι πτυχές του Μακεδονικού και της συμφωνίας ενώπιος ενωπίω, μπροστά στον ελληνικό λαό» σημείωσε σε συνέντευξή του στον ρ/σ Real FM ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

"Aυτά που...
λέει μέσω ανώνυμων πηγών η ΝΔ" πρόσθεσε ο κ Παπαδημούλης, "ότι δηλαδή η ρηματική διακοίνωση δεν καθησυχάζει τους φόβους της για ενδεχόμενους αλυτρωτισμούς από πλευράς Σκοπίων τα επόμενα χρόνια, είναι προφάσεις εν αμαρτίαις και μάλιστα με καθυστέρηση».

Ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ανέφερε ότι "δεν υπάρχει ούτε ένα κόμμα της δεξιάς σε όλο τον πλανήτη -και προκαλώ τους πάντες από τη ΝΔ να με διαψεύσουν- που να στηρίζει τη θέση της ΝΔ. Όπως δεν υπάρχει ούτε ένα σοσιαλιστικό κόμμα, που να στηρίζει τη θέση της Φ. Γεννηματά. Η βασική θέση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ είναι ότι αυτοί θα πετύχουν καλύτερη συμφωνία στο Μακεδονικό. Για να συμβεί αυτό, όμως, πρέπει να έχει διεθνή ερείσματα. Από τη στιγμή που δεν έχουν κανέναν με το μέρος τους, πώς θα συμβεί αυτό;».

Ο κ. Παπαδημούλης υπενθυμίζει πως όλοι συμφωνούν με τις Πρέσπες, με εξαίρεση τον Ερντογάν, τον Πούτιν και τον Όρμπαν ενώ καταλόγισε σε ΝΔ και ΚΙΝΑΛ φθηνή ψηφοθηρία.

"Η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι απλώς καλή. Είναι η καλύτερη δυνατή που μπορούσε να πετύχει η χώρα. Αν τυχόν -πράγμα που αποκλείω- βρισκόμασταν στη φάση να έχει πει «Ναι» η κυβέρνηση των Σκοπίων και να έλεγε «Όχι» η Βουλή κι η κυβέρνηση της Αθήνας, αυτό θα ήταν ένα τεράστιο διεθνές στραπάτσο για τη χώρα, με μακροχρόνιες γεωπολιτικές και οικονομικές επιπτώσεις» σημείωσε ο κ. Παπαδημούλης.

Καταλήγοντας, ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σημείωσε πως "η κυβέρνηση Τσίπρα είναι πια πιο συνεκτική και με τις αλλαγές που θα γίνουν στην κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θα μπορέσει να ενισχυθεί περισσότερο το προοδευτικό της στίγμα. Η έξοδος από τα μνημόνια και η κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών επιταχύνουν την αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού, με τον ΣΥΡΙΖΑ να παίρνει κι άλλες πρωτοβουλίες, προκειμένου να διαμορφωθεί ένας ισχυρός προοδευτικός πόλος, με ραχοκοκαλιά τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα αναμετρηθεί με σχέδιο απέναντι σε αυτό που εμείς θεωρούμε κίνδυνο οπισθοδρόμησης για τη χώρα, που συνιστά η πολιτική πρόταση της ΝΔ" υπογράμμισε ο κ. Παπαδημούλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: