16.1.19

Φάμελλος: Δεν εκβιαζόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε...

Το μήνυμα ότι δεν τρομοκρατούνται από τέτοιου είδους πρακτικές, στέλνουν, με δηλώσεις τους στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», βουλευτές που είδαν το πρόσωπό τους στις αφίσες κατά της...
Συμφωνίας των Πρεσπών και το σύνθημα «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;», οι οποίες κυκλοφορούν σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

«Οι Έλληνες βουλευτές δεν εκβιάζονται, δεν τρομοκρατούνται», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (Β' Θεσσαλονίκης) Σωκράτης Φάμελλος, υπογραμμίζοντας πως «προσπάθειες που συνδέονται με "μαύρες σελίδες" της ελληνικής ιστορίας δεν θα μας πτοήσουν».

«"Μαύρα εργαλεία" και "μαύρες μέθοδοι" που κάποιοι απεργάζονται και δυστυχώς υποστηρίζουν, ο ελληνικός λαός τα έχει κλείσει στο παρελθόν, δεν θα επιστρέψουν στην πολιτική ζωή, δεν μας επηρεάζουν, είναι απολύτως καταδικαστέα», ανέφερε ο κ. Φάμελλος στο «Πρακτορείο FM».

Ερωτηθείς εάν υπάρχει ενδεχόμενο επηρεασμού κάποιων που δέχονται αυτές τις απειλές, ο κ. Φάμελλος απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας ότι απεναντίας σε πάρα πολλούς θα ενισχυθεί το δημοκρατικό τους φρόνημα και θα μείνουν αταλάντευτοι στις επιλογές που έχουν κάνει για το συμφέρον των πολιτών [...] «Θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα αυτές οι προσπάθειες τρομοκράτησης. Μας δυναμώνουν πολύ περισσότερο να κάνουμε το καθήκον μας», υπογράμμισε.

Ο κ. Φάμελλος χαρακτήρισε «απολύτως κατακριτέες» και «αήθεις» τις ενέργειες αυτές τρομοκράτησης των βουλευτών «και μάλιστα σε πλήρη αναντιστοιχία με την πραγματικότητα» και πρόσθεσε: «Αυτό για το οποίο μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι τόσα χρόνια αμφισβητούνταν η ελληνικότητα της Μακεδονίας και τώρα το παίρνουμε πίσω, παίρνουμε πίσω το όνομα διότι οι γείτονες αλλάζουν το συνταγματικό τους όνομα και το Σύνταγμα και δεν διεκδικούν πλέον ούτε εδάφη, ούτε πληθυσμό, ούτε την ιστορία μας και πάνω απ' όλα ποιος πραγματικά πρόδωσε και ποιος νοιάζεται για τη Μακεδονία μπορεί να το δουν οι Θεσσαλονικείς βλέποντας τα Τέμπη που έχουν ανοίξει, το σιδηρόδρομο που έχει ηλεκτροκινηθεί, το μετρό το οποίο τελειώνει, τον φορέα του Θερμαϊκού Κόλπου, το πάρκο Κόδρα, το πάρκο Παύλου Μελά, την ανάπλαση της Έκθεσης, το γήπεδο του ΠΑΟΚ, το φυσικό αέριο σε όλη την Περιφέρεια της Θεσσαλονίκης».

«Όλα αυτά», υπογράμμισε ο κ. Φάμελλος, «είναι αποδείξεις ότι τώρα υπάρχει μια κυβέρνηση που νοιάζεται για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: