19.1.19

«Δεν ήταν λάθος η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ»...



Η σύγκλιση προοδευτικού μετώπου είναι τώρα απαραίτητη από ποτέ, καθώς η φετινή είναι χρονιά μεγάλων εξελίξεων με εθνικές αναμετρήσεις, ευρωεκλογές, και εκλογές της αυτοδιοίκησης τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, επισημαίνοντας πάντως ότι...
η κυβέρνηση έχει την απόλυτη κοινοβουλευτική στήριξη με 151 βουλευτές και ψήφο εμπιστοσύνης πολύ νωπή.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 υποστήριξε ότι δεν ήταν λάθος η συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ, καθώς γνώριζαν εκατέρωθεν τις ιδεολογικές διαφορές τους, όμως με τις ανάλογες υποχωρήσεις προχώρησαν «προκειμένου να βγάλουμε τη χώρα από τα αδιέξοδα και τον κύκλο των μνημονιακών πολιτικών. Όταν φτάσαμε στο μείζον εθνικό θέμα όπου είναι ταυτοτική πια η διαφορά μας επήλθε η ρήξη» πρόσθεσε.

 Η υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ότι «η πλειοψηφία της κυβέρνησης θα ενισχύεται διαρκώς στην ψήφιση των νομοσχεδίων που έρχονται, διότι είναι δύσκολο να πει κανείς όχι στις 120 δόσεις, στην επιδότηση ενοικίου, στην κατάργηση του υποκατώτατου και κατώτατου μισθού» και εκτίμησε ότι οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019.

Επίσης κατηγόρησε τον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί «παρά το ότι προκλήθηκε να καταγγείλει τα φαινόμενα εκφοβισμού βουλευτών δεν το έκανε».

«Η Ν.Δ., της οποίας στέλεχος έστελνε τα κινητά τηλέφωνα των βουλευτών, δεν βγήκε να το καταδικάσει. Αυτό σημαίνει ότι το ανέχονται, σημαίνει ότι το υποθάλπουν, ενδεχομένως και το υποδαυλίζουν» υπογράμμισε η κ. Γεροβασίλη, εξαιρώντας την κ. Μπακογιάννη και τον κ. Κακλαμάνη οι οποίοι, όπως είπε, «τοποθετήθηκαν σαφώς και στάθηκαν έντιμα απέναντι σε όλες αυτές τις ακροδεξιές συμπεριφορές».

Τόνισε ότι η κ. Παπακώστα στηρίζει την κυβέρνηση διότι θεωρεί ότι η κυβέρνηση έχει μπροστά της να υλοποιήσει μείζονα θέματα και εκτίμησε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφιστεί με περισσότερους από 151 βουλευτές.

Τέλος είπε ότι «η Ελληνική Αστυνομία έχει καθήκον να διαφυλάξει την ειρηνική διαδήλωση και τη δυνατότητα ελεύθερης έκφρασης όλων των πολιτών. Και αυτό θα κάνει και αύριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: