22.1.19

ΜΑΤατζήδες σωριάζουν στο έδαφος διαδηλώτρια στην Ερμού...

ΒΙΝΤΕΟ

Πρωτοφανείς σκηνές αγριότητας εναντίον διαδηλωτών μετά το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ λαμβάνουν εντολή να απωθήσουν τον κόσμο, ακόμη και από...
την Ερμού -ενώ τα καταστήματα είναι ακόμη ανοιχτά- ρίχνοντας χημικά, χτυπώντας τους με τα γκλοπ και τις ασπίδες

Σε αυτό το νέο βίντεο ντοκουμέντο διαπιστώνεται ξεκάθαρα η πρόθεση των δυνάμεων καταστολής της Ελληνικής Αστυνομίας να διαλύσουν άρον-άρον το συλλαλητήριο για την Μακεδονία ξεκινώντας από το Σύνταγμα φτάνοντας μέχρι και το Μοναστηράκι. Διακρίνονται άνδρες των ΜΑΤ να επιχειρούν μέσα στον πιο εμπορικό δρόμο της πρωτεύουσας, στον πεζόδρομο της Ερμού με τα καταστήματα να είναι ανοιχτά, ψεκάζοντας αδιακρίτως τον κόσμο με χημικά αέρια. 

Ένας άνδρας φαίνεται να συνομιλεί αρχικά με τους άνδρες των δυνάμεων καταστολής, όταν ένας εξ αυτών τον αρπάζει από το λαιμό. Ο πολίτης αντιδρά επιχειρώντας να απεγκλωβιστεί και τότε πέφτουν πάνω του οι ματατζήδες τραβώντας τον από το λαιμό και το σώμα για να τον ακινητοποιήσουν. Ταυτόχρονα ψεκάζουν με χημικά όποιον προσπαθεί να πλησιάσει.  

Στη συνέχεια, μια διαδηλώτρια προσπαθεί να τους απωθήσει χρησιμοποιώντας την τσάντα της για να δεχθεί άγρια επίθεση από άνδρα των δυνάμεων καταστολής, ο οποίος την σπρώχνει με δύναμη με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της και να σωριαστεί στο έδαφος προκαλώντας την αντίδραση των παρευρισκόμενων που με τη σειρά τους εκτοξεύουν ύβρεις και σκαιούς χαρακτηρισμούς εναντίον των ΜΑΤ...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: