15.1.19

«Σπύρο καληνύχτα, δεν σου άξιζε τέτοια τύχη»…

Ανοιχτή επιστολή στον Σπύρο Δανέλλη μέσω της εφημερίδας “Νέα Κρήτη” απευθύνει το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Αντώνης Βγόντζας, και τον καλεί να αναλογιστεί το βάρος της επιλογής του.

Αναλυτικά στην...
επιστολή του ο Αντώνης Βγόντζας αναφέρει:

Αγαπητέ μου Σπύρο,

Δεν διστάζω να το ομολογήσω δημόσια ότι μας συνδέει μια ειλικρινής φιλία. Μου άρεσε ο πολιτικός σου λόγος. Σε όποια πόστα και θέσεις βρέθηκες, δούλεψες πολύ. Είσαι ευπροσήγορος. Είσαι έξυπνος. Και πείθεις, αρκετά εύκολα, για τον πλούτο των γνώσεών σου. Έχεις όλα τα προσόντα για μια σοβαρή πολιτική καριέρα. Τον τελευταίο, μάλιστα, καιρό δουλέψαμε μαζί για το νέο εγχείρημα του «Κινήματος Αλλαγής». Παλιές και νέες πολιτικές δυνάμεις μαζί. Όχι μόνον ηλικιακά.

Τα τελευταία ακούσματα για τις πολιτικές σου περιστροφές πέριξ του δικού σου πολιτικού μέλλοντος δεν ήθελα να τα πιστέψω. Χθες, βεβαιώθηκα για δύο κινήσεις σου, που τις διέδιδαν τα κυβερνητικά χείλη. Την επιψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Και την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης για το μέλλον της πιο ανήθικης πολιτικά και ανίκανης διαχειριστικά κυβέρνησης.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια για το σκεπτικό της χρήσης των δύο επιθετικών προσδιορισμών. Αρκούν δύο αντίστοιχα γεγονότα. Η χρησιμοποίηση της Δικαιοσύνης ως μηχανισμού λασπώδους συκοφαντίας κατά των αντιπάλων της κυβέρνησης. Και η τυχοδιωκτική διαχείριση της οικονομίας μας τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας μας.

Θα στο πω καθαρά και έντιμα. Και για τις δύο σου επιλογές.
Πρώτον. Δεν μελέτησες ούτε αναζήτησες βαθύτερες γνώσεις για την ιστορία των Βαλκανίων και των Βαλκανικών λαών. Ούτε εντρύφησες στις αλληλοσυγκρουόμενες προσπάθειες της Αλβανίας, της Βουλγαρίας και ενός μέρους του πολιτικού προσωπικού των Σκοπίων. Και φυσικά δεν αξιολόγησες, σε μακρύ χρόνο, τον ολοφάνερο αλυτρωτισμό που υποκρύπτεται πίσω από μυθοπλασίες που δεν αντέχουν επιστημονικά.

Δεν ήξερες. Δεν ρώταγες;

Δεύτερον. Θα σου θυμήσω και τη δική σου πολιτική πορεία. Ξεκίνησες ως ιδρυτικό μέλος της Σοσιαλιστικής Πορείας. Ακολούθως της Ελληνικής Αριστεράς. Ακολούθως του Συνασπισμού της Αριστεράς. Και ακολούθως του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου. Εκλέχτηκες δήμαρχος Χερσονήσου με τον αυτοπροσδιορισμό σου ως ανεξάρτητου. Πλην, όμως, ουσιαστικά με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ. Ακολούθως διετέλεσες βουλευτής Ηρακλείου κάτω από τις σημαίες του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου. Μετά επελέγης ως Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Και από το 2015 ως βουλευτής Ηρακλείου με το Ποτάμι. Για λίγους μήνες ήσουνα κήρυκας υπέρ του Κινήματος Αλλαγής. Ένα εξαιρετικά σύντομο πολιτικό φλέρτ δικό σου, και των φίλων του Σταύρου Θεοδωράκη. Υπεύθυνου για μια πολιτική αρπαχτή σε βάρος του ιστορικά υποστατού πολιτικού χώρου του ΠΑΣΟΚ.

Σε λίγες ημέρες θα κάθεσαι δίπλα με τον Πολάκη και τον Παπαγγελόπουλο! Και θα καταλήξεις να επιδοκιμάζεις ή να ανέχεσαι τις χυδαίες ύβρεις του πρώτου και των επιθυμιών του δεύτερου.

Σπύρο, καληνύχτα. Δεν σου άξιζε μια τέτοια τύχη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: