23.1.19

Δίκη Κορκονέα: Εμφανίστηκε... μάρτυρας...



...11 χρόνια μετά...

Με την απολογία του πρώην ειδικού φρουρού και καταδικασμένου πρωτόδικα σε ισόβια, Επαμεινώνδα Κορκονέα, θα συνεχιστεί αύριο, Πέμπτη 24 Ιανουαρίου, στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λαμίας η εκδίκαση σε...
δεύτερο βαθμό της υπόθεσης δολοφονίας του 16χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 στα Εξάρχεια.

Στη δικάσιμο που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, ολοκληρώθηκε η διαδικασία των καταθέσεων, με την κατάθεση του αστυνομικού Γ. Σ., ο όποιος εμφανίστηκε κυριολεκτικά στο τελευταίο στάδιο της δίκης και κατέθεσε ως «μάρτυρας προσωπικότητας» για την υπεράσπιση του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός υπηρετούσε εκείνη την περίοδο στο ΑΤ Εξαρχείων μαζί με τους δύο καταδικασθέντες ειδικούς φρουρούς για τη δολοφονία του Γρηγορόπουλου, Επαμεινώνδα Κορκονέα και Βασίλη Σαραλιώτη, ενώ πλέον υπηρετεί σε υπηρεσία της Φθιώτιδας. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος μάρτυρας, σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε, ήταν αυτός που είδε τελευταίος τους δύο ειδικούς φρουρούς μόλις λίγα λεπτά πριν την δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Παράλληλα τους έχει επισκεφθεί στη φυλακή, ενώ συμμετείχε και στη φρουρά του Επαμεινώνδα Κορκονέα κατά τη μεταφορά του στα δικαστήρια.

Η εμφάνιση του συγκεκριμένου μάρτυρα υπεράσπισης προκάλεσε την έντονη αντίδραση της συνηγόρου πολιτικής αγωγής, Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Συγκεκριμένα, η πολιτική αγωγή στάθηκε ιδιαίτερα στο ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας εμφανίστηκε 11 χρόνια μετά, ενώ ουδέποτε είχε αναφέρει στην υπηρεσία του ότι είχε συναντηθεί με τους δύο ειδικούς φρουρούς λίγα λεπτά πριν τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Παράλληλα, η κα Κωνσταντοπούλου στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας και ειδικός σύμβουλος είχε επισκεφθεί τον Επαμεινώνδα Κορκονέα στις φυλακές Δομοκού χωρίς να έχει δοθεί απαραίτητη άδεια είτε από το συμβούλιο της φυλακής είτε από το υπουργείο Δικαιοσύνης. Μάλιστα για τα ζητήματα αυτά ζήτησε την αποστολή των πρακτικών της δίκης στην εισαγγελία Λαμίας, προκειμένου να εξεταστούν σε βάρος του μάρτυρα ειδικού φρουρού το ενδεχόμενο διάπραξης αδικημάτων όπως η παράβαση καθήκοντος.

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψιν και την αρνητική πρόταση του εισαγγελέα της έδρας, οι τακτικοί δικαστές απέρριψαν το αίτημα της πολιτικής αγωγής, με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου να δηλώνει στο δικαστήριο ότι σκοπεύει να προχωρήσει στην κατάθεση μήνυσης σε βάρος του μάρτυρα υπεράσπισης.

Με την ολοκλήρωση των καταθέσεων αναμένεται σήμερα Πέμπτη και στο πλαίσιο της συνέχισης της εκδίκασης να ξεκινήσει η απολογία του Κορκονέα, ο οποίος πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: