12.1.19

"Κίτρινα Γιλέκα": Δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες από την αστυνομία...












ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ

Η γαλλική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες στις πρώτες συμπλοκές που έγιναν σήμερα με...
τους διαδηλωτές των «κίτρινων γιλέκων» στο Παρίσι, μεταδίδει το ανταποκριτής του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik.

Τα επεισόδια ξέσπασαν όταν οι διαδηλωτές πέταξαν πέτρες και μπουκάλια κατά της αστυνομίας που βρίσκονταν κοντά στην Αψίδα του Θριάμβου, στο κέντρο του Παρισιού κι ενώ διανύουμε το ένατο Σαββατοκύριακο συνεχόμενων κινητοποιήσεων.

Οι διαδηλωτές έφτασαν στην Αψίδα του Θριάμβου στο κέντρο του Παρισιού, αφού έκαναν μία πορεία τριών ωρών στην γαλλική πρωτεύουσα.

Η κινητοποίηση έρχεται τρεις ημέρες πριν ξεκινήσει ο εθνικός διάλογος με τα συνδικάτα που εξήγγειλε ο Εμανουέλ Μακρόν.

«Ολοι οι πολίτες που θα συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις των Κίτρινων Γιλέκων αύριο σε πόλεις όπου θα γίνουν επεισόδια, θα είναι συνυπεύθυνοι για τις ταραχές», δήλωσε χθες και μάλιστα μπροστά στην κάμερα, ο υπουργός εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανιέ με προκλητικό ύφος.

Και ο πρόεδρος της χώρας όμως, ο Εμμανουέλ Μακρόν, προσέθεσε ακόμα ένα αιχμηρό σχόλιο στις δηλώσεις του, που έχουν έως τα τώρα βαθιά ενοχλήσει τους Γάλλους και του έχουν προσδώσει, μεταξύ άλλων, τον χαρακτηρισμό του «υπερόπτη». «Οι ταραχές που διέρχεται η κοινωνία μας οφείλονται επίσης στο ότι πάρα πολλοί πολίτες θεωρούν ότι μπορούν να αποκτούν αγαθά χωρίς να κάνουν προσπάθεια. Ξεχνούν συχνά ότι παράλληλα με τις υποχρεώσεις της πολιτείας υπάρχουν και οι υποχρεώσεις των πολιτών» δήλωσε ο πρόεδρος.






Διαδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί και σε δεκάδες άλλες πόλεις σε όλη τη Γαλλία.

Η αστυνομία έχει εξαπολύσει 80.000 άνδρες και γυναίκες για την περιφρούρηση των κινητοποιήσεων, οι 5.000 στο κέντρο του Παρισιού.

Police employ tear gas & water cannons as Yellow Vest protests enter 9th week (VIDEO)








ΑΠΕ-ΜΠΕ, Sputnik, Deutsche Welle, TVXS,gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: