17.1.19

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών έξω από τη Βουλή...

Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο...

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Κορυφώνονται οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα διορισμών. Αυτή την ώρα είναι σε...
εξέλιξη η διαμαρτυρία των εκπαιδευτικών έξω από τη Βουλή, με αποτέλεσμα αρκετοί δρόμοι στο κέντρο, όπως η Αμαλίας και η Βασιλίσσης Σοφίας να είναι κλειστοί. 



Παράλληλα, στη Βουλή συγκέντρωση πραγματοποιούν η ΑΔΕΔΥ, η ΔΟΕ κι η ΟΛΜΕ. ΑΔΕΔΥ και ΔΟΕ έχουν κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία ενώ η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας από τις (11:00 - 14:00 για τον πρωινό, 14:00 - 17:00 για τον απογευματινό και τις 3 πρώτες ώρες για τον εσπερινό κύκλο) με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης στάσης από τις ΕΛΜΕ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων τους.



Οι εκπαιδευτικοί, ενόψει του νομοσχεδίου που θα τεθεί σε ψήφιση σήμερα στη Βουλή, ζητούν να αποσυρθεί το νέο νομοσχέδιο και διεκδικούν μαζικούς διορισμούς όλων των αναπληρωτών.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα, την οποία καλύπτει και η ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία με γνώμονα τις αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, αλλά και «τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια».



Αφορμή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, στο οποίο έχει ενταχθεί και το σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών για την επόμενη τριετία. ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν καλέσει τους εκπαιδευτικούς σε συνέχιση των κινητοποιήσεων για την απόσυρση του σχεδίου.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της τις αποφάσεις της Δ.Ο.Ε. και της Ο.Λ.Μ.Ε., αλλά και τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια, αποφάσισε, ομόφωνα, την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για όλο το Δημόσιο με αίτημα: την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση, που η Κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Ιανουαρίου 2019, ώρα 11:00πμ, στη Βουλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: