16.1.19

Ο Πουλής... κελάηδησε



Να… τιτιβίζει ασταμάτητα μετά τις αποκαλύψεις του documentonews.gr για την εταιρεία που είχε ανοίξει στη Βουλγαρία μαζί με τη γυναίκα του επέλεξε ο Σταμάτης Πουλής του «αμαρτωλού» ΚΕΕΛΠΝΟ. Κάπου ανάμεσα στα τιτιβίσματά του… κελάηδησε αν και...
στην αρχή, επέλεξε να αρνηθεί τα πάντα.

Ας δούμε τα γεγονότα με τη σειρά και ας θέσουμε ορισμένα καίρια δημοσιογραφικά ερωτήματα.

Ο Σταμάτης Πουλής και η σύζυγός του, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου – αμφότεροι πρώην υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ και διωκόμενοι για άλλες υποθέσεις του οργανισμού – εμφανίζονται να είχαν ανοίξει εταιρεία στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Αν και ο πρώην πρόεδρος των εργαζόμενων του ΚΕΕΛΠΝΟ σε επικοινωνία που είχε με δημοσιογράφο του documentonews.gr πριν τη δημοσίευση του ρεπορτάζ, αρνήθηκε την ύπαρξη της βουλγάρικης εταιρείας, εν συνεχεία, παραδέχτηκε με δημόσια tweets του ότι την άνοιξε και ότι όλα ήταν νόμιμα.

Παραδέχτηκε δηλαδή ότι είχε εταιρεία στη Βουλγαρία μόνο όταν το ρεπορτάζ, μαζί φυσικά και με τα επίσημα έγγραφα που το επιβεβαιώνουν, δημοσιεύτηκε.

Ο Πουλής με αλλεπάλληλες αναρτήσεις του στο twitter άρχισε να υποστηρίζει ότι απάντησε εξαρχής πως «δεν έχει» εταιρεία στη Σόφια της Βουλγαρίας μαζί με την Ανδρονίκη Θεοφιλάτου γιατί αυτό υποτίθεται τον ρώτησε ο δημοσιογράφος. Αν και του αναφέρθηκε συγκεκριμένα ο χρόνος που φέρεται να ιδρύθηκε η εταιρεία (σ.σ 2015), εκείνος συνειδητά απάντησε ότι δεν έχει.

Αργότερα όμως στο twitter έγραψε πως δεν έχει αλλά «είχε μια ανενεργή εταιρεία για λίγους μήνες που έκλεισε».


Παρά τις παλινδρομήσεις του ο Σταμάτης Πουλής έτρεξε να υποστηρίξει ότι δεν πρόκειται για offshore εταιρεία και πως δεν εισέπραξε ποτέ και τίποτα από αυτήν. Είπε επίσης ότι δεν υπάρχει καμία τιμολόγηση και καμία οικονομική κίνηση.

Γιατί ο πρώην υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει ως επιχείρημα ότι δεν εισέπραξε χρήματα την ίδια στιγμή όμως που υποστήριζε ότι η εταιρεία ήταν καθόλα νόμιμη και φυσικά, όπως όλες οι εταιρείες, δημιουργήθηκε με σκοπό να εισπράξει;

Δηλαδή, γιατί ο ίδιος ο Πουλής θεωρεί ότι είναι ύποπτο να έχει κάποιος εταιρεία στη Βουλγαρία η οποία έχει εισπράξει και χρήματα τη στιγμή που έχουμε, όπως ισχυρίζεται άλλωστε, να κάνουμε με απολύτως νόμιμες διαδικασίες;



Μέχρι τώρα ο Σταμάτης Πουλής δεν έχει απαντήσει επί της ουσίας στα εξής ερωτήματα.

1) Γιατί, όντας πρώην υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ, άνοιξε εταιρεία στη Σόφια της Βουλγαρίας;

2) Ποιο ήταν το αντικείμενο της εταιρείας αυτής;

3) Γιατί δεν επέλεξε να την ανοίξει στην Ελλάδα αλλά διάλεξε τη Βουλγαρία; Μια χώρα που είναι φορολογικός παράδεισος εντός της Ε.Ε; (σ.σ Πρόσφατα η ΑΑΔΕ σύναψε σχέση με τις βουλγαρικές φορολογικές Αρχές με αντικείμενο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή, επίσημα στοιχεία που βρίσκονται στα χέρια του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν πως 8 στις 10 ελληνικές εταιρεία που ιδρύθηκαν σε Βουλγαρία είναι «φαντάσματα».

5) Γιατί η εταιρεία δεν είχε καμία δραστηριότητα, όπως ισχυρίζεται;

6) Την έκλεισε την εταιρεία ή την πούλησε;

7) Είχε σχέση η εταιρεία με πρόσωπο που σχετίζεται με εκδότη ηλεκτρονικών ΜΜΕ τα οποία έλαβαν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ διαφήμιση από το ΚΕΕΛΠΝΟ, έπειτα από πρόταση μάλιστα της συζύγου του, Ανδρονίκης Θεοφιλάτου, προς τη διοίκηση του Οργανισμού;

Αντί για ύβρεις και απειλές αυτήν τη φορά, περιμένουμε από τον Σταμάτη Πουλή να δώσει απαντήσεις επί της ουσίας.

Κάθε εταιρεία είτε πρόκειται για ΕΠΕ είτε για Α.Ε ή άλλης μορφής και είτε είναι στην Ελλάδα ή π.χ στη Βουλγαρία είναι νόμιμη. Όπως λέει και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, και οι offshore – σαν αυτές δηλαδή που έχει και η σύζυγός του, Μαρέβα Γκραμπόφσκι – είναι νόμιμες.

Σημασία σε κάθε περίπτωση δεν έχει η νομιμότητα αλλά το κατά πόσο υπάρχουν ύποπτες ή ακόμα και παράνομες συναλλαγές με όχημα την εταιρεία.

Να θυμίσουμε – και στον κο Πουλή -, ότι η offshore του Άκη Τσοχατζόπουλου άνοιξε και έκλεισε μέσα σε μια νύχτα. Μόνο και μόνο για να μεταφερθεί το μαύρο χρήμα. Άρα, η διάρκεια λειτουργίας μιας εταιρείας δεν είναι αυτή καθαυτή απόδειξη της «αθώας» της λειτουργίας.

Περιμένουμε τα επόμενα… «κελαηδήσματα» του Σταμάτη Πουλή. 

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: