19.1.19

Ρήγας: Να τοποθετηθούν όλοι...



...απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών...

Την ανάγκη να τοποθετηθούν όλοι απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών αλλά και την αναγκαιότητα δημιουργίας «ενός ευρύτατου προοδευτικού μετώπου απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά που...
είναι μεγαλύτερη από ποτέ», σημείωσε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Αμύνης Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ1.

«Ο προοδευτικός κόσμος καλείται να τοποθετηθεί για ένα θέμα που ταλαιπωρούσε τη χώρα επί δεκαετίες, αλλά όχι μόνο για αυτό. Είναι και τα θέματα της οικονομίας, της ανάπτυξης και της εργασίας», ενώ χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα θετική τη στάση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών: «Οι άνθρωποι που έχουν υπηρετήσει τη χώρα από υψηλές θεσμικές θέσεις, δεν θα πρέπει να κρύβονται πίσω από σκοπιμότητες, οφείλουν να βγουν και να μιλήσουν για όλα όσα συνέβησαν τα προηγούμενα χρόνια. Οι εθνικισμοί στη χώρα μας δημιούργησαν τεράστια προβλήματα και οδήγησαν κατά το παρελθόν σε μεγάλες εθνικές ήττες» τόνισε επί λέξει ο ΑΝΥΕΘΑ.

Αναφορικώς με την παραμονή στελεχών των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση, ο Π. Ρήγας σημείωσε ότι «ο καθένας απέναντι σε κομβικά ζητήματα παίρνει συγκεκριμένη θέση και στάση. Οι άνθρωποι που είναι σε ένα πολιτικό φορέα δεν έχουν όλοι την ίδια στάση».

Απαντώντας ο ίδιος σε άλλο ερώτημα αναφορικώς με την υπουργοποίηση του πρώην Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναυάρχου ε.α. Ευάγγελου Αποστολάκη ΠΝ, στη θέση του ΥΕΘΑ, τόνισε ότι «έχει και τη γνώση και τη συνέχεια σε ό,τι αφορά το επιχειρησιακό για να προχωρήσει το επόμενο χρονικό διάστημα με ασφάλεια τα εθνικά ζητήματα. Ταυτόχρονα, δίνουμε ένα μήνυμα για την εξασφάλιση της σταθερότητας στην περιοχή, πάντα στη βάση του ειρηνικού μας δόγματος, και ο κ. Αποστολάκης μπορεί να το υπερασπιστεί και να το υπηρετήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Μιλώντας τέλος για τη νομοθετική ρύθμιση αναφορικώς με τα «ΑΩ» για τα F-16 τόνισε ότι «η αναβάθμιση των F-16 που έχει προχωρήσει δεν είναι θέμα νομοσχεδίου. Το θέμα που θα το συζητήσουμε με τον κ. Αποστολάκη, αφορά χρήματα τα οποία η Lockheed Martin ως εταιρεία οφείλει στην ελληνική βιομηχανία από προηγούμενες συμβάσεις και θα έλθει το επόμενο διάστημα όπως και μια σειρά από νομοσχέδια, ανάμεσα τους και αυτό του ΥΠΕΘΑ με ζητήματα της αρμοδιότητάς μου, που επιλύουν προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις. Θα υπάρξει πλήρης διαφάνεια».


Δεν υπάρχουν σχόλια: