19.1.19

Διάσταση απόψεων στην οικογένεια Παπανδρέου...



...για τις Πρέσπες...

H Συμφωνία των Πρεσπών εκτός από τριγμούς σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση προκαλεί διχασμό στην οικογένεια Παπανδρέου.

Συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην ΕΦΣΥΝ εμφανίζεται θετικός απέναντι στην κύρωσή της, την ώρα που ο...
αδερφός του Νίκος και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής όχι μόνο διαφωνεί αλλά τάσσεται στο πλευρό της Φώφης Γεννηματά. 

«Η γνώμη μου για τη συγκεκριμένη συμφωνία είναι γνωστή, την έχω διατυπώσει πολύ καθαρά εδώ και μήνες στο Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής. Η πρώτη έγνοια μας θα έπρεπε να είναι η αποφυγή ενός διχασμού γύρω από ένα θέμα εξωτερικής πολιτικής, σε αυτή την περίπτωση το Μακεδονικό. Εργαλειοποίηση ενός δύσκολου ζητήματος, υπό το πρίσμα της προώθησης κομματικών συμφερόντων, έχει υπάρξει και στο παρελθόν, με καταστροφικές επιπτώσεις για τον ελληνικό λαό και τη χώρα. Αν πορευτούμε προς τις εκλογές σε ένα κλίμα διχασμού και αλληλοκατηγοριών για το ποιοι είναι πατριώτες και ποιοι μειοδότες θα είναι καταστροφή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Από την άλλη πλευρά του ο Νίκος Παπανδρέου εμφανίζεται εκ διαμέτρου αντίθετος. Όπως δηλώνει στο newpost.gr «Έχω σοβαρές επιφυλάξεις με τις προβλέψεις της Συμφωνίας των Πρεσπών και άρα συμμερίζομαι πλήρως τους χειρισμούς της Φώφης Γεννηματά και τις αποφάσεις των οργάνων του ΚΙΝΑΛ για την μη υπερψήφισή της από το ελληνικό Κοινοβούλιο».

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: