12.1.19

«Απατημένος σύζυγος»...


Ως «απατημένος σύζυγος» έμοιαζε ο Κυρ. Μητσοτάκης μετά τη συνάντησή του με τη Merkel, βλέποντας το θερμό ειδύλλιο της τελευταίας με τον Αλ. Τσίπρα.

Απολογούμενος, ως...
αδιάβαστος μαθητής, προσπαθούσε να εξηγήσει στην Merkel, κατά τη συνάντησή τους, τα ανεξήγητα για τον ρόλο, το παρελθόν του και την σημερινή υπόστασή του, πώς αυτός, θερμότατος φίλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ αλλά και με οικογενειακή παράδοση στην σύνθετη ονομασία της ΠΓΔΜ και στο «σε δέκα χρόνια θα έχει ξεχαστεί το όνομα», έφτασε στο σημείο να προσπαθεί να ψελλίσει γιατί δεν συνηγορεί στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Παραπονούμενος, επίσης, για την εγκατάλειψή του από τους σημερινούς ιθύνοντες της ΕΕ, τόνισε με πίκρα στη Merkel ότι «κάποιοι στις Βρυξέλλες επιμένουν να εξωραΐζουν για λόγους πρόσκαιρων εντυπώσεων τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας».

Μόνη παρηγοριά στον παραπεταμένο από τους μεγάλους δυτικούς προστάτες του, Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι ότι όλοι αυτοί οι ηγέτες της Δύσης, μπορεί να τον υποβαθμίζουν, αλλά όμως είναι απεχθείς, απεχθέστατοι για τον ελληνικό λαό.

Έτσι, που καμιά φορά περνάει από το μυαλό του η σκέψη να εξελιχθεί σε αμφισβητία της αμερικανογερμανικής πατρωνίας στη χώρα. Την ίδια, όμως, στιγμή, αποδιώχνει με απέχθεια αυτές τις αμαρτωλές ιδέες, αναλογιζόμενος το οικτρό κατάντημα να φαντάζεται, έστω, ως εφιάλτη, πως μπορεί να θεωρηθεί σύντροφος του Κουφοντίνα!

Κ.Τ

iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: