23.1.19

Ο Τσίπρας αρνήθηκε να δει αντιπροσωπεία του Φαναρίου...

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός κ. Τσίπρας στο υποβληθέν αίτημα από πλευράς Φαναρίου να τον επισκεφθεί πολυμελής αντιπροσωπεία, υπό τον...
Σεβ. Γέροντα Πριγκηπονήσων Δημήτριο, προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα που έχουν προκύψει μετά την προώθηση της «ιστορικής συμφωνίας» με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, απάντησε αρνητικά! 

Το Μαξίμου ενημέρωσε το Φανάρι ότι δεν μπορεί να τους δεχθεί ο πρωθυπουργός. 

Αντ´ αυτού ο κ. Τσίπρας αντιπρότεινε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο να επισκεφθεί τον Πατριάρχη ο υπ. Παιδείας κ. Γαβρόγλου και ο Γεν. Γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Καλατζής για να καταθέσει σε αυτούς τις απόψεις του πατριαρχείου. Ο Πατριάρχης απάντησε αρνητικά σε αυτή την προοπτική. Δεν τους δέχεται! 

Στο μεταξύ και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, από τον οποίο έχει ζητήσει το Πατριαρχείο να ορίσει ημερομηνία συνάντησης με την πολυμελή αντιπροσωπεία του, δεν έχει απαντήσει μέχρι στιγμής. Μπορεί να μην έχει δώσει ευθέως αρνητική απάντηση, αλλά η παρατεταμένη σιωπή τόσο καιρό μετά την υποβολή του αιτήματος από το Φανάρι, ισοδυναμεί με άρνηση και χειρότερα ακόμη! 

Για την ιστορία, την Ἀντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η οποία τελεί υπό την ηγεσία του Σεβ. Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων Δημητρίου, αποτελούν ως μέλη αυτής οι Σεβ. Μητροπολίτες Γαλλίας Ἐμμανουήλ, Κισάμου και Σελίνου Αμφιλοχιος, εκ μέρους της  Κρήτης καο της Δωδεκανήσου, Ἀδριανουπόλεως Ἀμφιλόχιος, Διευθυντής του  Γραφείου  τοῦ Οἰκουμενικού Πατριαρχείου στην Αθήνα, ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ιωακείμ, Αρχιγραμματέας της Συνόδου, ο Αρχιδιάκονος του Πατριαρχείου Θεόδωρος, και τέλος ο Δημήτρης Mηλαθιανάκης , Nομικός Σύμβουλος της Εκκλησίας της Kρήτης.

Οι πληροφορίες θέλουν τον πρωθυπουργό να επισκέπτεται το Φανάρι ο ίδιος, μετά το ταξίδι του στην Άγκυρα για συνομιλίες με τον Τούρκο Πρόεδρο Ερντογάν, από 5-7 Φεβρουαρίου. 

Κατά την επιστροφή του προς Αθήνα θα σταματήσει στην Κωνσταντινούπολη και θα επισκεφθεί θεσμικά τον Οικουμενικό Πατριάρχη και όπως όλα δείχνουν ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα θέσει όλα τα θέματα επί τάπητος και μάλιστα με λόγο ευθύ και αυστηρό.

Όπως όλα δείχνουν, ο πρωθυπουργός μετά τις Πρέσπες θα προχωρήσει το θέμα με την Εκκλησία, έτσι όπως έχει συμφωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο παρά τις αντιδράσεις της Ιεραρχίας και του ιερού κλήρου. Ο πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να υλοποιήσει μέχρι κεραίας την συμφωνία του με τον Αρχιεπίσκοπο  σε όλα τα σημεία. Μάλιστα, φαίνεται αμετάπειστος στο θέμα της μισθοδοσίας του κλήρου.

Στόχος του είναι να εξοστρακίσει τον ιερό κλήρο από την ενιαία  αρχή μισθοδοσίας και να διορίσει 10 χιλ. νέους υπαλλήλους κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Όλα δείχνουν ότι ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να προχωρήσει με όλες τις εκκρεμότητες. Μετά το θέμα με τις Πρέσπες και την Εκκλησία, θα συνεχίσει με τα ελληνοτουρκικά και θα τα «κλείσει» όπως- όπως. Δηλαδή, ο κ. Τσίπρας πριν παραδώσει την εξουσία θα κλείσει όλα τα φλέγοντα θέματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται.  

Ο Θεός να βάλει το χέρι του. Ευκαιρία για προσευχή!...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: