19.1.19

Απεργούν τα ΜΜΕ της Λέσβου...


... για συμπαράσταση σε δύο δημοσιογράφους...
Το Σωματείο Εργαζομένων Μ.Μ.Ε. Λέσβου καλεί τους εργαζομένους όλων των ειδικοτήτων στον Τύπο της Λέσβου , να...
συμμετάσχουν μαζικά, δυναμικά και ενωτικά στην 24ώρη Παλλεσβιακή απεργία από τις 6 το πρωί της Τρίτης 22 Ιανουαρίου 2019 έως τις 6 π.μ. της Τετάρτης 23 Ιανουαρίου 2019.

Η απεργία κηρύσσεται ως ένδειξη συμπαράστασης στους δημοσιογράφους Ανθή Παζιάνου και Στρατή Μπαλάσκα καθώς τη μέρα αυτή είναι προγραμματισμένες δυο δίκες με κατηγορούμενο το ίδιο άτομο για συκοφαντική δυσφήμιση, εξύβριση και απειλή εναντίον τους. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι αν και οι δυο υποθέσεις έχουν επανειλημμένως αναβληθεί λόγω υπαιτιότητας του κατηγορουμένου ορίστηκαν πάλι να εκδικαστούν στις τελευταίες θέσεις του πινακίου με κίνδυνο πάλι ν αναβληθούν.

Μεταξύ άλλων το σωματείο σημειώνει: 

«Συντονισμένα και ενωτικά να δώσουμε όλοι το «παρών» στην υπεράσπιση των αρχών της δημοκρατίας βάζοντας στην άκρη όλους εκείνους που σπέρνουν μίσος, φανατισμό και διχόνοια στον τόπο μας. Η συνειδητή προσπάθεια ορισμένων που έχουν αναλάβει κυριολεκτικά εργολαβικά τον αποπροσανατολισμό της τοπικής κοινωνίας από τα πραγματικά προβλήματα και από τους πραγματικούς υπευθύνους της κρίσης και της φτώχειας δεν πρέπει να περάσει.

Όσο για μας, για τους ανθρώπους του Τύπου είτε είμαστε δημοσιογράφοι, είτε διοικητικοί, είτε τεχνικοί διαβεβαιώνουμε ότι δεν πρόκειται να καμφθούμε από τις απειλές, τις ύβρεις, τις συκοφαντίες και τις επιθέσεις εναντίον μας. Θα συνεχίζουμε να επιτελούμε το έργο της ενημέρωσης αμερόληπτα και απρόσκοπτα. Πάνω απ όλα όμως η υπεράσπιση της Δημοκρατίας και της ελευθερίας του Τύπου είναι υπόθεση όλων και προπαντός της ίδιας της κοινωνίας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: