17.1.19

Επτά άβολες αλήθειες για Μητσοτάκη και Γεννηματά…

Στην πολιτική τα πάντα κρίνονται από το αποτέλεσμα. Η αντιπολίτευση (πρέπει να) επιδιώκει να πέσει η κυβέρνηση, πόσω μάλλον αν έχει πεισθεί ότι θα κερδίσει τις πρόωρες εκλογές.

Επομένως, όλα...
καλά έγιναν με την πρόταση εμπιστοσύνης. Ομως, η κυβέρνηση δεν έπεσε και οι εκλογές θα γίνουν όποτε επιλέξει ο Πρωθυπουργός. Εχει, πλέον, κανένα νόημα η επιμονή σε ένα λάθος, όπως είναι η στάση της συστημικής αντιπολίτευσης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι) στο Μακεδονικό; Δεν έχει, όπως θα καταδείξουμε καταγράφοντας επτά πικρές αλήθειες για τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Φώφη Γεννηματά (για τον Σταύρο Θεοδωράκη τα είπαμε χτες), οι οποίοι έχουν παρασυρθεί σε μια αδιέξοδη στάση, που μόνο ζημιά θα τους επιφέρει, αν γίνει καμιά στραβή ή αν ο Αλέξης Τσίπρας κάνει καμιά πονηριά και τους αφήσει αμανάτι τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε ψύλλος στον κόρφο τους.

Αλήθεια πρώτη: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε μιλήσει πολλές φορές υπέρ της λύσης του προβλήματος με σύνθετη ονομασία, προειδοποιώντας ότι αλλιώς θα έμενε το σκέτο Μακεδονία (εδώ). Οπερ και εγένετο! Τώρα, που αυτό πάει να διορθωθεί με τη σύνθετη ονομασία, έχουμε άφρονες και τυχοδιωκτικές αντιδράσεις. Επίσης, η κυβέρνηση του πατρός Μητσοτάκη έπεσε από τους «μακεδονομάχους» της τότε εποχής, οι οποίοι σήμερα ωθούν τον γιο του προς ένα μεγάλο λάθος...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Γιώργου Καρελιά, πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: