17.1.19

Δεν πάει στο Νταβός η Μέι λόγω Brexit...



Οι όροι που θέτουν οι Εργατικοί...

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δεν θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, που θα διεξαχθεί το διάστημα 21ης - 25ης Ιανουαρίου στην Ελβετία, για να...
αφιερωθεί στο Brexit, ανακοίνωσε την Πέμπτη μια κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Δε θα μεταβεί στο Νταβός. Θα επικεντρωθεί στα ζητήματα εδώ» σημείωσε η εκπρόσωπος τύπου κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου.

Η επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης αναμένεται να συνομιλήσει με άλλους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης τις επόμενες ημέρες, σημείωσε η ίδια.

Σύμφωνα με τη Βρετανίδα αξιωματούχο, η Τερέζα Μέι είχε «εποικοδομητικές» συζητήσεις με τους βουλευτές προκειμένου να βοηθήσουν να βρεθεί ένας τρόπος για να επιτευχθεί η στήριξη του κοινοβουλίου για μια συμφωνία για το Brexit.

Οι Εργατικοί θέτουν όρους

Ο ηγέτης των Εργατικών στη Βρετανία Τζέρεμι Κόρμπιν επιβεβαίωσε σήμερα ότι θα έχει συνομιλίες με την Βρετανίδα πρωθυπουργό μόνον αν η Τερέζα Μέι αποκλείσει μια αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία.

"Φαίνεται να είναι έτοιμη να εκσφενδονίσει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού", δήλωσε ο Κόρμπιν σε ομιλία που εκφώνησε στη νότια παραλιακή πόλη Χέιστινγκς. "Για να επιτύχει μια συμφωνία που θα μπορεί να εξασφαλίσει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, η Τερέζα Μέι θα πρέπει να εγκαταλείψει τις κόκκινες γραμμές και να κάνει σοβαρές προτάσεις για το μέλλον", πρόσθεσε.


Δεν υπάρχουν σχόλια: