17.2.19

Κρήτη: Άκαρπες οι έρευνες για τους 4 αγνοούμενους...


Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας θα συνεχιστεί η προσπάθεια ανεύρεσης των τεσσάρων αγνοούμενων που παρασύρθηκαν από χείμαρρο στον Γεροπόταμο του Δήμου Φαιστού στη νότια Κρήτη, σύμφωνα με τις αρχές.

Οι...
μέχρι στιγμής έρευνες έχουν αποβεί άκαρπες ενώ νωρίτερα, επιβεβαιώθηκε ότι εντοπίστηκε ένα εξάρτημα από το αγνοούμενο αυτοκίνητο. Το εξάρτημα βρέθηκε να επιπλέει στην παραλία του Αφραθιά και παραδόθηκε στις Αρχές από το «Διαsosτε τη Μεσαρά».

Σύμφωνα με το διοικητή των Πυροσβεστικής Κρήτης Νίκο Λαγουδάκη, η δύναμη της Πυροσβεστικής αυξήθηκε σε 50 άτομα ενώ έχει επιστρατευτεί κι ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, μια βάρκα και ένα drone της 3ης ΕΜΑΚ.

Υπενθυμίζεται ότι οι τέσσερις επιβαίνοντες αγνοούνται από το βράδυ του Σαββάτου. Ενημέρωσαν οι ίδιοι την αστυνομία ότι έχουν παρασυρθεί και κινδυνεύουν να πνιγούν ενώ έδωσαν το στίγμα της περιοχής στην οποία βρίσκονταν.


Το σημείο όπου χάθηκαν τα τέσσερα άτομα | ΕΦ.ΣΥΝ.


Το σημείο όπου χάθηκαν τα τέσσερα άτομα | ΕΦ.ΣΥΝ.

Αργότερα έγινε γνωστό πως στο όχημα βρίσκονται δύο αδελφές 22 και 29 ετών, η μητέρα τους και ο σύζυγος της μίας εκ των δύο. 

erevnes-pyrosvestiki-agnooumenoi1 Από τις έρευνες εντοπισμού των 4 αγνοουμένων, που παρασύρθηκαν με το αυτοκίνητό τους από χείμαρρο στη νότια Κρήτη | Διονέλλης Μάριος / ΕΦΣΥΝ

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Φαιστού, Γιώργο Αρμουτάκη, πρόκειται για ένα δύσβατο σημείο κοντά στον ποταμό, λίγο έξω από την Καλυβιανή Μεσσαράς, ενώ από τη 1 τα ξημερώματα έχει στηθεί επιχείρηση εντοπισμού με τη βοήθεια των τοπικών αρχών.

«Κατευθύναμε τις δυνάμεις διάσωσης σε σημεία και περάσματα όπου υπάρχει πρόσβαση στον ποταμό, ωστόσο λόγω των συνεχών βροχών υπάρχει πάρα πολύ νερό και το ποτάμι έχει φουσκώσει» αναφέρει ο κ. Αρμουτάκης στην «Εφ.Συν.».

«Από τη 1:00 τα ξημερώματα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων που αγνοούνται. Στην επιχείρηση συμμετέχουν όλες οι αρμόδιες αρχές, ενώ οι προσπάθειές μας γίνονται, κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε μια ακτίνα 16 χιλιομέτρων», δήλωσε (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής στην Κρήτη, Νίκος Λαγουδάκης.


Ελικόπτερο συνδράμει στην επιχείρηση εντοπισμού | ΕΦ.ΣΥΝ.

Στην τεράστια επιχείρηση εντοπισμού των αγνοουμένων συμμετέχει και ο Ερυθρός Σταυρός.


Στην επιχείρηση εντοπισμού συμμετέχει και ο Ερυθρός Σταυρός | ΕΦ.ΣΥΝ.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: