12.2.19

Οι 62 «ευάλωτοι» νεκροί του 2014...

Άντα Ψαρρά

Η ανήθικη πολιτική εκμετάλλευση θανάτων συμπολιτών μας με μοναδικό στόχο την κομματική αντιπολίτευση είναι δυστυχώς ένα φαινόμενο που κορυφώθηκε τα τελευταία χρόνια και μάλιστα πριν ακόμα διαπιστωθούν από τη...
δικαιοσύνη και τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές ευθύνες ή τυχόν εγκληματικές παραλήψεις κλπ. Τελευταία παρόμοια αντιπολιτευτική τακτική ακολουθείται για το ζήτημα της γρίπης. Αρχή έκανε ο ίδιος ο αρχηγός της Ν.Δ. μέσα στη Βουλή στην πρόσφατη Ολομέλεια.

Λίγα λεπτά αργότερα απάντησε στον Κυρ. Μητοτάκη ο υπουργός Υγείας δίνοντας την πραγματική διάσταση της επιδημίας των θανάτων της περίθαλψης σε ΜΕΘ, του πλέον πετυχημένου σε ποσοστά εμβολιασμού  αλλά και την πανευρωπαϊκή διάσταση της φετινής εποχικής αυτής επιδημίας που μόνο στη Γαλλία ήδη μετρούν πάνω από 1000 νεκρούς. Η κομματική εκμετάλλευση μιας ασθένειας που ήδη έχει 50 θύματα είναι αποκρουστική έστω και αν τα διάφορα υποτιθέμενα καθησυχαστικά σχόλια του αν. υπουργού Υγείας διατυπώνονται τόσο άγαρμπα που ακόμα και οι καλοπροαίρετοι ξεσηκώνονται. 

Ηταν Φεβρουάριος του 2014 όταν ο τότε υπουργός Υγείας, Αδωνης Γεωργιάδης, ενώ προχωρούσε εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων στη συρρίκνωση των υπηρεσιών υγείας έκανε δηλώσεις με αφορμή του 62 θανάτους από γρίπη. Ενώ το κύμα της γρίπης αυξανόταν όπως και οι θάνατοι σύμφωνα με τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών το υπουργείο δεν είχε φροντίσει να προμηθευτούν εμβόλια ούτε καν οι μονάδες του ΕΟΠΥΥ με αποτέλεσμα να μην έχει καταφέρει να εμβολιαστεί πάνω από το 40% όσων είχαν ανάγκη το εμβόλιο, δηλαδή αποτελούσαν πληθυσμό υψηλού κινδύνου.

Ο ΙΣΑ κατήγγειλε τότε ότι από την αρχή της περιόδου του εμβολιασμού, αρκετοί φαρμακοποιοί ανά την Ελλάδα δήλωναν στους πολίτες ότι οι ποσότητες των εμβολίων που έφτασαν στα χέρια τους ήταν πολύ μικρότερες από τις παραγγελίες τους. Υπενθύμιζε ακόμη ότι από αρχές Ιανουαρίου 2014, ο Σύλλογος είχε εκδώσει δελτίο Τύπου, στο οποίο ανέφερε τις μελέτες (surveillance studies) του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (European Centre for Disease Prevention and Control -ECDC), που προειδοποιούσαν για την επικείμενη και επικίνδυνη αύξηση των κρουσμάτων στην Ελλάδα.

Οι δηλώσεις του τότε υπουργού υγείας Αδωνη Γεωργιάδη την ίδια στιγμή που οι νεκροί είχαν ξεπεράσει τους 60 και δεν υπήρχαν εμβόλια ήταν χαρακτηριστικές: «Δεν χρειάζεται πανικός για τη γρίπη, αυτό που χρειάζεται είναι ενημέρωση του κόσμου για το εν εξελίξει φαινόμενο και αντιϊκά τα οποία υπάρχουν. Το πρόγραμμα των εμβολίων καταρτίζεται με βάση την προηγούμενη χρονιά και αφού το 2013 ήταν μια χρονιά ύφεσης της γρίπης, τα εμβόλια που παρελήφθησαν ήταν λιγότερα, όπως και σε όλη την Ευρώπη» (Καθημερινή 24/2/2014).

Ο σημερινός αντιπρόεδρος της Ν.Δ. είχε μάλιστα συμπληρώσει τότε ως «επιχείρημα» -και χωρίς να ξεσηκωθούν ακόμα και οι πέτρες στα ΜΜΕ- ότι οι θάνατοι στην πλειονότητά τους αφορούσαν  άτομα με υποκείμενα νοσήματα (!) ενώ συμπλήρωνε (εν μέσω των καταγγελιών για πλήρη έλλειψη εμβολίων ) ότι ο καθυστερημένος εμβολιασμός δεν βοηθούσε μια και μέχρι να δράσει το εμβόλιο η γρίπη θα είχε καμφθεί (!)

Το γιατί βέβαια και τότε όπως και τώρα οι γιατροί επιμένουν να εμβολιάζονται  έστω και καθυστερημένα οι πολίτες και ειδικά οι ευάλωτες κατηγορίες προφανώς είναι... λόγια του αέρα σύμφωνα με τις διαπιστώσεις του Αδ. Γεωργιάδη...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: