21.2.19

Το ATM της... ντροπής...

Σωτήρης Μανιάτης

Ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ πάει σε ATM για να δείξει ότι δεν μπορεί ένας απλός πολίτης να πάρει 100.000 ευρώ όπως το καταναλωτικό δάνειο που πήρε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης. Και φυσικά κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Ευφυέστατο!!

Αν επρόκειτο για μία...
γκάφα ολκής του δημοσιογράφου (λέμε τώρα) θα μπορούσε κανείς να κάνει τα στραβά μάτια. Να το προσπεράσει. Μπορεί και όχι, διότι παρά είναι τραβηγμένο εδώ που τα λέμε αλλά τέλος πάντων. Όμως δεν πρόκειται για γκάφα όσο κι αν η βλακεία σε τούτον τον τόπο είναι αήττητη. Πρόκειται για τη γνωστή και χιλιοπαιγμένη χοντροκομμένη επιχείρηση προπαγάνδας. 

Όπως και η χρήση της φωτογραφίας με τη μία γιαγιά να φυλάει την άλλη ενώ έκανε ανάληψη από ATM το καλοκαίρι του 2015 που παρουσιάστηκε σαν να συνέβαινε στη χώρα μας. Λες και δεν ήταν εξαιρετικά... τρομακτική για τους πολίτες η ανακοίνωση για τα capital controls στην Ελλάδα...

Ευθύνη βέβαια γι αυτά τα... καμώματα δεν έχει μόνο ο ρεπόρτερ αλλά και ο αρχισυντάκτης του που άφησε να περάσει κάτι τέτοιο, αν δεν του το ζήτησε κιόλας. 
Και φυσικά τη μεγαλύτερη ευθύνη έχει ο γενικός διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του τηλεοπτικού σταθμού, ο οποίος θα πρέπει κάποια στιγμή να αναρωτηθεί τι σόι ενημέρωση προσφέρει στους πολίτες που επιλέγουν το κανάλι με το τηλεκοντρόλ τους. 
Εκτός κι αν ορισμένοι τα βλέπουν όλα όπως το «Survivor» και το «Power of Love» και θέλουν με κάθε τρόπο να... χαϊδεύουν το χαμηλό υπογάστριο του τηλεθεατή. Δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία τα ονόματα και τα πρόσωπα αλλά οι πρακτικές και οι νοοτροπίες.

Με αυτές τις μεθόδους πάντως το μόνο που καταφέρνουν ορισμένοι γνωστοί και μη εξαιρετέοι είναι να προσφέρουν άλλοθι σε εκείνους ακριβώς που θέλουν να «χτυπήσουν». 

Και βέβαια οι πολίτες αντιλαμβάνονται τέτοιες... χοντροκομμένες προσπάθειες και απλά την κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια. Κι άντε μετά να καταφέρεις να τους ξαναπείσεις και να τους ξαναμαζέψεις...

e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: