18.2.19

Κρήτη: Η σήμανση στο δρόμο οδήγησε την οικογένεια στο θάνατο...



Νεκροί, μέσα στο αυτοκίνητό τους, εντοπίστηκαν και οι τέσσερις αγνοούμενοι, η 30χρονη οδηγός, ο 29χρονος σύζυγό της, η 58χρονη μητέρα της και η 22χρονη αδερφή της. Τα ίχνη τους είχαν χαθεί τα...
ξημερώματα της Κυριακής, όταν το αυτοκίνητο τους παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε, καλυμμένο από καλαμιές, λάσπη και νερό, μετά από 35 ώρες ερευνών σε λασπώδη περιοχή στον Γεροπόταμο, στο Ηράκλειο της Κρήτης, εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σημείο που παρασύρθηκε. Το ζευγάρι είχε προσφάτως παντρευτεί και αποκτήσει ένα μωρό, που σήμερα είναι έξι μηνών.

Πίσω από την ανείπωτη τραγωδία, που οδήγησε στο ξεκλήρισμα της οικογένειας, υπάρχουν όμως και πολλά ερωτήματα και καθώς φαίνεται εγκληματικά λάθη. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, υπάρχει σήμανση στο δρόμο που καθοδηγεί τους οδηγούς να περάσουν μέσα από το ποτάμι. Οι ντόπιοι, ξέροντας πως το ποτάμι «φουσκώνει» από τη βροχή, το αποφεύγουν, αλλά τα θύματα δεν ήταν από την περιοχή και ακολούθησαν τις «οδηγίες» θανάτου. Μάλιστα όπως ανέφερε η ρεπόρτερ της ΕΡΤ δεν είναι η πρώτη φορά που αυτοκίνητα έχουν παρασυρθεί στο σημείο.

«Δεν υπάρχει σήμανση (σημ: που να προειδοποιεί για την επικινδυνότητα του σημείου). Ο χείμαρρος είχε ξεχειλίσει εδώ και τρεις ημέρες και οι ντόπιοι το γνωρίζουν. Αλλά οι άνθρωποι αυτοί δεν ήταν από την περιοχή και δεν ήξεραν την επικινδυνότητα του σημείου. Μάλιστα υπάρχει ταμπέλα στον κεντρικό δρόμο που κατευθύνει τον οδηγό να πάει στο συγκεκριμένο κέντρο από αυτό το σημείο. Πληροφορίες λένε πως ακόμη και το GPS από εκεί σε κατευθύνει. Ωστόσο και το GPS να μην είχαν βάλει, υπάρχει ταμπέλα που λέει πως πρέπει να περάσεις από αυτό το σημείο», τόνισε η δημοσιογράφος της ΕΡΤ.

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: