12.2.19

Τι είπαν οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία Λουκμάν...

Σε «λάθος» απέδωσαν το θάνατο του Σαχζάτ Λουκμάν οι δυο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του, στα Πετράλωνα, τον Ιανουάριο του 2013. Στις...
απολογίες τους ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου οι κατηγορούμενοι, οι οποίοι πρωτόδικα έχουν καταδικαστεί σε ισόβια, αρνήθηκαν ότι επιτέθηκαν στον άτυχο εργάτη ισχυριζόμενοι μάλιστα πως εκείνος κινήθηκε εναντίον τους.

Οι κατηγορούμενοι επανέλαβαν όσα είχαν αρχικά ισχυριστεί, προσθέτοντας αυτή τη φορά ότι το θύμα έκανε κεφαλοκλείδωμα στον άνθρωπο που φέρεται ότι τον μαχαίρωσε.

«Τα είχα χαμένα. Εκείνη τη στιγμή αυθόρμητα τον χτύπησα, δεν επέλεξα το σημείο. Εκείνη τη στιγμή αντέδρασα ενστικτωδώς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ένας εκ των κατηγορουμένων συμπληρώνοντας: «Κάναμε ένα λάθος».

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι υπήρξε μέλος της Χρυσής Αυγής, ισχυριζόμενος ότι τα φυλλάδια που βρέθηκαν στο σπίτι του τα χρησιμοποιούσε για να σημειώνει «τα αποτελέσματα στο στοίχημα». Επίσης διέψευσε ότι μετά το μοιραίο χτύπημα είπε στον αστυνομικό που του έκανε έλεγχο: «Καλά του κάναμε, μπαίνουν αλλοδαποί στα σπίτια μας».

«Αρνούμαι ότι το είπα» ανέφερε.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος ισχυρίστηκε πως απλά ακούμπησε το μαχαίρι πάνω στο θύμα για εκφοβισμό. «Κατέβηκε ο συγκατηγορούμενος μου από το μηχανάκι και πιάστηκαν στα χέρια. Δεν έβλεπα τι έγινε. Ακούω συμπλοκή και τους βλέπω μαζί. Ήταν από πάνω ο συγκατηγορούμενος μου σκυμμένος. 'Άφησε τον', του λέω αλλά δεν τον άφηνε. Βγάζω το μαχαίρι από τη σέλα της μηχανής. Τον ακουμπάω με το μαχαίρι χωρίς καθόλου δύναμη» περιέγραψε και πρόσθεσε «το θύμα το αφήσαμε τελευταία φορά να προχωράει».

Όπως είπε, μετά το συμβάν δεν κρύφτηκαν ούτε εξαφανίστηκαν. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ισχυρίστηκε πως θεώρησε ότι ο νεαρός εργάτης δεν είχε πάθει τίποτα από τα δικά του χτυπήματα. «Δεν είδα να τον χτυπάει ο συγκατηγορούμενός μου, δεν είδα πουθενά αίματα» υποστήριξε και εξήγησε πως είχε μαζί του μαχαίρι γιατί  ήταν πυροσβέστης.

Πρόεδρος: Πως ερμηνεύετε το συμβάν;

Κατηγορούμενος: Θίχτηκε και παρεξηγήθηκε. Ζητάμε συγγνώμη και από την οικογένεια του θύματος. Δεν το είχαμε σχεδιάσει, λάθος μας ήταν.

Πρόεδρος: Με το μαχαίρι τι θέλατε να κάνετε;

Κατηγορούμενος: Δεν ήθελα να τον τραυματίσω.

Πρόεδρος: Γιατί δεν χρησιμοποιήσατε τα χέρια σας;

Κατηγορούμενος: Δεν ξέρω, λάθος μου.

Εισαγγελέας: Αντέχει αυτό το πράγμα ο ισχυρισμός σας; Το θύμα κάνει τσαμπουκά στο δρόμο με βρισιές,  ενώ πάει για μεροκάματο στη λαϊκή για 20 ευρώ;

Κατηγορούμενος: Θίχτηκε προφανώς. Μας έβρισε.

Στις 22 Μαρτίου αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα...

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: