11.2.19

Νέες τουρκικές παραβιάσεις...



...στο Αιγαίο...

Συνέχισαν και σήμερα – «σαν τον παλιό καλό καιρό» - οι Τούρκοι τις προκλήσεις τους στο Αιγαίο, ενώ σε δύο μέρες οι Υπουργοί Αμύνης των δύο χωρών θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες, υποτίθεται, για να βρουν ένα τρόπο να...
περιορίσουν τις εντάσεις στο Αιγαίο!

Πιο συγκεκριμένα και συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγη ώρα, σήμερα, 3 σχηματισμοί από τους οποίους 1 «τετράδα» με F-16, 1 «ζευγάρι» F-16 και ένα «ζευγάρι» εκσυγχρονισμένων μαχητικών αεροσκαφών F-4E Phantom/Terminator, καθώς και 5 μεμωνομένα αεροσκάφη, από τα οποία τα 3 ήταν ναυτικής συνεργασίας CN-235 της αεροπορίας των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας και 2 ελικόπτερα, συνολικά 13 αεροσκάφη, από τα οποία τα 2 ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 8 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας (ΚΕΚ) του FIR Αθηνών και άλλες 5 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ), όλες από τους σχηματισμούς, στην περιοχή του Βορειοανατολικού, Κεντρικού και Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Δεν σημειώθηκε καμία «εικονική αερομαχία» (εμπλοκή) των τουρκικών με τα μαχητικά αεροσκάφη «ετοιμότητος» της Ελληνικής αεραμύνης.

«Τα τουρκικά μαχητικά αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες και την πάγια πρακτική» σημειώνει το ΓΕΕΘΑ.

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: