16.2.19

Υπόσχεται πάλι συμφωνία για τα πλεονάσματα...


Σε νέες δηλώσεις του, από τη Γερμανία αυτή τη φορά, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπαινίχθηκε ξανά ότι ο ίδιος και η κυβέρνησή του, όταν έρθει, μπορεί να...
πετύχει μια «δίκαιης συμφωνίας» με τους εταίρους σε ό,τι αφορά τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Merkur» κατά την επίσκεψή του στο Μόναχο για Διάσκεψη για την Ασφάλεια υποστήριξε πως θα αξιοποιήσει «τα δημοσιονομικά περιθώρια για τη μείωση των φόρων που επιβαρύνουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις ώστε να δοθεί ώθηση στην ανάπτυξη και να βελτιωθεί το επενδυτικό κλίμα».

Ακόμη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε ότι μετά από τα σαφή δείγματα γραφής της νέας κυβέρνησης θα αναμένει από την πλευρά των Ευρωπαίων τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων του 2021 και του 2022.

Σημείωσε δε πως σε αντίθεση με ό,τι συνέβη σε άλλες χώρες που μπήκαν σε μνημόνιο, όπως η Πορτογαλία ή η Κύπρος, η Ελλάδα δεν κατόρθωσε να επιτύχει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης και να αποκαταστήσει την πρόσβασή της στις αγορές και αναλύει το σχέδιό του «για την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης της τάξης του 3,5%-4% του ΑΕΠ, μετά από 4 χαμένα χρόνια για την Ελλάδα».

«Η χώρα να βρίσκεται ακόμη σε κρίση αλλά έχει τη δυνατότητα να την ξεπεράσει γρήγορα αν υλοποιήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και στο πλαίσιο αυτό καλεί τις γερμανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα

Αναφέρθηκε ξανά σε μια νέα δημοσιονομική πολιτική, με δραστική μείωση των φόρων και τονίζει ιδιαίτερα την αναγκαιότητα επιστροφής των 500.000 νέων Ελλήνων που έφυγαν από τη χώρα τα χρόνια της κρίσης. «Πρέπει να τους προσφέρουμε τις προοπτικές που χρειάζονται για να επιστρέψουν στην πατρίδα» υπογραμμίζει.

«Η παρατεταμένη προεκλογική περίοδος πλήττει την οικονομία καθώς δεν στέλνει ξεκάθαρα μηνύματα προς τους ξένους και τους εγχώριους επενδυτές», σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης.

Όταν ρωτήθηκε για τη συμφωνία των Πρεσπών, επανέλαβε ότι πρόκειται για μία κακή συμφωνία, δηλώνει ότι «το 70% των πολιτών ήταν και είναι κάθετα αντίθετοι στη συμφωνία που διαπραγματεύτηκε ο κ.Τσίπρας», προσθέτοντας ότι το ζήτημα είναι εξαιρετικά ευαίσθητο για τους Έλληνες. Ως προς τις δικές του ενέργειες ως πρωθυπουργού, σημειώνει ότι παρ' ότι οι διεθνείς συμφωνίες δεσμεύουν μια χώρα ο ίδιος θα επιμείνει «ώστε τα Σκόπια να μην εκμεταλλευτούν τις αρνητικές συνέπειες της συμφωνίας για την Ελλάδα».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση για αποτυχία στο προσφυγικό, η οποία οδήγησε σε ανθρωπιστική κρίση, σημειώνοντας ιδιαίτερα την κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα υποδοχής. Μιλώντας ευρύτερα για την προστασία των συνόρων, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι «η αποτυχία έχει πολιτικά χαρακτηριστικά διότι ο κ. Τσίπρας, υπό τον φόβο της ριζοσπαστικής πτέρυγας του κόμματός του, δεν επιδεικνύει καμία δέσμευση για τη διασφάλιση των συνόρων της Ελλάδας που είναι ταυτόχρονα και σύνορα της Ευρώπης».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ν.Δ. εμφανίστηκε αρνητικός στην επιλογή εκ μέρους της Ελλάδας της πολιτικής ασύλου που ακολουθούν χώρες όπως η Ισπανία ή η Ιταλία και αναφέρει ότι ο πιο σημαντικός εταίρος της Ελλάδας στο ζήτημα αυτό είναι η Γερμανία. «Στη διάρκεια των συζητήσεων που είχα με τη νέα πρόεδρο της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης (CDU) Άνεγκρετ Κραμπ - Καρενμπάουερ εδώ στο Μόναχο, διαπίστωσα απόλυτη συμφωνία».


efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: