17.2.19

Ψηφοφορία από τα Πέντε Αστέρια...


... για την άρση ασυλίας του Σαλβίνι...
Με δεδομένο ότι το συγκυβερνών κόμμα στην Ιταλία δεν έχει ομοιογενή στάση στο ζήτημα που έχει ανακύψει για τη δίωξη κατά του υπουργού Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, σχετικά με το πλοίο Diciotti, το...
Κίνημα των Πέντε Αστέρων προσφεύγει στη γνώμη του κόσμου.

Έτσι, ανακοίνωσε διαδικτυακή ψηφοφορία απευθύνοντας στους υποστηρικτές του το ερώτημα αν πρέπει ή όχι να ασκηθεί η δίωξη.

Ο Ματέο Σαλβίνι κατηγορείται απ' την εισαγγελία της Σικελίας για «απαγωγή» επειδή το περασμένο καλοκαίρι αρνούνταν επί μια εβδομάδα την αποβίβαση των 177 επιβατών του πλοίου Diciotti, παρά τις πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες. Αυτή την εβδομάδα η αρμόδια επιτροπή της ιταλικής Γερουσίας καλείται να ψηφίσει υπέρ της άρσης της ασυλίας του Σαλβίνι για την παραπομπή του σε δίκη.

Σημειώνεται ότι για να παραπεμφθεί σε δίκη ο Σαλβίνι θα πρέπει πρώτα να δοθεί η σχετική εξουσιοδότηση απ' την επιτροπή και έπειτα απ' την ολομέλεια της Γερουσίας.

Όμως στο Κίνημα των Πέντε Αστέρων υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το θέμα, γι' αυτό και αποφάσισαν την ψηφοφορία.

Η ψηφοφορία, η οποία θα διεξαχθεί αύριο Δευτέρα, απ' τις 10 το πρωί ως τις 7 το απόγευμα, έχει το εξής ερώτημα:

«Η καθυστέρηση της αποβίβασης απ' το πλοίο Diciotti, για την διανομή των μεταναστών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, έγινε για την προστασία του εθνικού συμφέροντος;

-Ναι, οπότε δεν δίνεται εξουσιοδότηση για τη διαδικασία (σ.σ. Άρση ασυλίας)

- Όχι, οπότε έχετε την εξουσιοδότηση να προχωρήσετε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: