19.2.19

Αποστομωτικό πόρισμα για τη Μάνδρα...

Πολίτες, δημοσιογράφοι και πολιτικοί περιμένουν δίπλα στους συγγενείς των θυμάτων από τις φονικές καταστροφές σε Μάνδρα και Μάτι για να ακούσουν το...
βαρύ κατηγορητήριο για την «υπ' αριθμόν 1 ένοχη» για τους θανάτους και τις καταστροφές, την «αδίστακτη περιφερειάρχη» Ρένα Δούρου, αλλά όλο και πληθαίνουν τα πορίσματα, οι μαρτυρίες, οι καταθέσεις και τα στοιχεία που διαψεύδουν τους φανατικούς και κομματικούς «τηλεεισαγγελείς».

Οι «νεκροί της Δούρου» ήταν το αγοραίο και άηθες σύνθημα που κυριάρχησε μετά τη Μάνδρα και το Μάτι. Το πρόσωπο αυτό δεν μπήκε στο στόχαστρο των πολιτικών αντιπάλων επειδή ολιγώρησε ή έκρινε λάθος ή αδιαφόρησε για ένα φλέγον θέμα της περιφέρειας, αλλά ως ο απόλυτος ένοχος για τα θύματα.

Προκαλούσαν με σχόλια και δημοσιεύματα ακόμα και τους συγγενείς των θυμάτων να ξεσηκωθούν σε βάρος της περιφερειάρχη, ενώ ευθύνες για τα τραγικά θύματα καταστροφών σε άλλες περιφέρειες προφανώς και δεν αποδόθηκαν εναντίον κανενός άλλου περιφερειάρχη.

Οταν, όμως, άρχισαν να φτάνουν στις εισαγγελίες ένα ένα τα απαλλακτικά πορίσματα των επιθεωρητών, οι εκθέσεις των εμπειρογνωμόνων, οι αυτοψίες των εισαγγελικών λειτουργών, οι γνωμοδοτήσεις διεθνούς εμβέλειας επιτροπών και οι καταθέσεις όσων έχουν ήδη κληθεί, τότε αυτομάτως όλα αποδίδονται σε κατευθυνόμενους από την κυβέρνηση εισαγγελείς, επιθεωρητές και επιστήμονες που βγάζουν πορίσματα της αρεσκείας της.

Σήμερα, η «Εφ.Συν.» παρουσιάζει το πόρισμα του ΤΕΕ για την καταστροφή στη Μάνδρα. Οι εμπειρογνώμονες, που ορίστηκαν με κλήρο στο επιμελητήριο, όπου πλειοψηφούν η Ν.Δ. και το ΚΙΝ.ΑΛΛ., με πρόεδρο τον κ. Στασινό, αποδεικνύουν πλήρως, σαφώς και χωρίς περιστροφές, τις διαχρονικές και συγκεκριμένες ευθύνες που οδήγησαν στις καταστροφικές πλημμύρες.

Οι ειδικοί ταυτίζονται πλήρως με τα συμπεράσματα και τις προτάσεις του πορίσματος της Γενικής Επιθεώρησης Δημόσιας Διοίκησης και επικροτούν τις μεγάλες προσπάθειες της περιφέρειας να επισπεύσει και να ολοκληρώσει τα έργα που ουσιαστικά εγκρίθηκαν -λόγω γραφειοκρατικών κωλυμάτων άλλων υπηρεσιών- το 2017, έναν μόλις μήνα πριν από τη φονική πλημμύρα.

Το πόρισμα του ΤΕΕ παραδόθηκε στην εισαγγελέα... αθόρυβα, ενώ είναι βέβαιο ότι, και μετά τη δημοσίευσή του από την εφημερίδα μας, κάποιοι θα επιμένουν να το αγνοούν και να δείχνουν με το δάχτυλο και χωρίς κουκούλα τη Ρένα Δούρου.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: