4.2.19

Αντίστροφη μέτρηση...

Τα «μαχαίρια» τους για τα... χωράφια του Κέντρου φαίνεται να ακονίζουν στη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς η επόμενη μέρα μετά το...
κρας τεστ της ψηφοφορίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών βρίσκει το Κίνημα Αλλαγής να κάνει μια στροφή προς τον πιο... ΠΑΣΟΚ εαυτό του.

Αυτό σημαίνει ότι γίνεται ολοένα και πιο επιτακτική η οριοθέτηση της ταυτότητας και η ομογενοποίηση ενός χώρου στον οποίο επιχειρεί να διεισδύσει δυναμικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησε και πάλι η συζήτηση για το τι είναι Κέντρο και Κεντροαριστερά και ποιος ανήκει πού. Και για όσους πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα θεωρητικό θέμα, αρκούν ελάχιστες λέξεις: συσπείρωση εκλογικής βάσης.

Μετρώντας αντίστροφα για το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, αξίζει να σημειωθεί ότι έχει προγραμματιστεί για αύριο Παρασκευή η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, και την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Στόχος από εδώ και πέρα και μέχρι τα τέλη Μαρτίου, οπότε θα διεξαχθεί το έκτακτο συνέδριο, είναι να αποτελέσουν μια κακή ανάμνηση, όσο είναι εφικτό, οι σφοδρές αναταράξεις που «χτύπησαν» το Κίνημα Αλλαγής το τελευταίο διάστημα και να δοθεί μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για την «επόμενη ημέρα».

Σύμφωνα με στελέχη του ΚΙΝΑΛΛ, το συνέδριο είναι ο πιο κατάλληλος χώρος ώστε δημοκρατικά να ληφθούν οι αποφάσεις για την ενιαία λειτουργία του κόμματος και την εκλογή των οργάνων του. Όπως λένε, το μεταβατικό μοντέλο λειτουργίας που αποφασίστηκε στο ιδρυτικό συνέδριο δεν συμβάλλει πλέον στην ουσιαστική πολιτική ενότητα και στην ενιαία και καθαρή έκφραση που απαιτούν οι προοδευτικοί πολίτες. Αντίθετα, τονίζουν χαρακτηριστικά, μάλλον τροφοδοτεί τη σύγχυση, την ώρα που η παράταξη δέχεται κύματα επιθέσεων και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τη Ν.Δ.

Γι’ αυτόν τον λόγο, επισημαίνουν από το Κίνημα Αλλαγής απαντώντας στο τι θα γίνει με τα κόμματα που συναποτελούν τον φορέα της Κεντροαριστεράς, έχει φτάσει η ώρα το σύνολο των πολιτικών αποφάσεων να περάσει αποκλειστικά στα εκλεγμένα όργανα του Κινήματος Αλλαγής. Όπως μεταδίδουν, τα κόμματα πρέπει να κάνουν βήματα πίσω, για να μπορέσει ο ενιαίος πια στη λειτουργία του φορέας να κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά.

Και στις «κακές γλώσσες» που κάνουν λόγο για επιστροφή του ΠΑΣΟΚ απαντούν πως «το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν έφυγε για να επιστρέψει τώρα». Σύμφωνα με τους ίδιους, το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσε και θα αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του Κινήματος Αλλαγής και της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ, αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά.

«Λίστα αναχωρητών»

Με σκωπτική διάθεση απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για ομαδική αποχώρηση στελεχών του κινήματος. «Οι τεθλιμμένοι συγγενείς και φίλοι των κομμένων από τα ψηφοδέλτιά μας, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν είναι καν μέλη του Κινήματος Αλλαγής, παρουσιάζονται ως λίστα... αναχωρητών για δήθεν πολιτικούς λόγους. Καλά σαράντα, παιδιά...» σχολίασε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης σε ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε πως «βγήκε σήμερα λέει μια λίστα με 108 “μέλη” του “Κινήματος Αλλαγής” που παραιτήθηκαν. Δεν τους ξέραμε, τους ψάξαμε. Οι 81 από αυτούς δεν ήταν καν μέλη του μητρώου μας, ενώ κανένας δεν συμμετείχε στις εσωκομματικές εκλογές για Τ.Ο. στις 24.6.18. Την επόμενη φορά, προσπαθήστε περισσότερο»...

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: