18.2.19

Ανεπίδεκτοι μαθήσεως ΝΔ. και Γ. Βρούτσης...



Ως «ανεπίδεκτους μαθήσεως» και «πλήρως αναξιόπιστους» χαρακτήρισε τη Ν.Δ. και τον αρμόδιο τομεάρχη, Γιάννη Βρούτση, το υπουργείο Εργασίας, τονίζοντας πως «επιμένουν να...
προκαλούν την κοινή λογική».

«Ο κ. Βρούτσης "ξέχασε" ότι τα τρία τελευταία χρόνια το ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με το Π.Σ. "ΕΡΓΑΝΗ", κατέγραψε τις υψηλότερες θετικές επιδόσεις του από το 200», ανέφερε το υπουργείο, απαντώντας στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα τόνισε:

«Το 2016 θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων κατά 136.260.
Το 2017 θετικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 143.545.
Το 2018 θετικό ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων κατά 141.003».

«"Ξέχασε", επίσης, ότι το ισοζύγιο προσλήψεων - αποχωρήσεων του μηνός Ιανουαρίου είναι διαχρονικά αρνητικό, λόγω της εποχικής διακύμανσης της απασχόλησης που επηρεάζεται από την εορταστική περίοδο», πρόσθεσε.

Το υπουργείο Εργασίας θυμίζει ακόμη, «ότι από το 2014 έως το 2018 έχουν αυξηθεί κατά 376.766 ή κατά 24,6% οι θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, που το κόμμα του είχε αποδεκατίσει. Το 2018 το 72% της αύξησης των θέσεων εργασίας ήταν πλήρους απασχόλησης».

«Επίσης, το ποσοστό ανεργίας που η ΝΔ εκτίναξε, έχει καταγράψει μείωση της τάξης των 8 ποσοστιαίων μονάδων. Οι μισθοί που καταγγέλλει ο κ. Βρούτσης είναι δημιούργημα της ΝΔ. Σήμερα, είναι η παρούσα κυβέρνηση που αύξησε τον κατώτατο μισθό και κατάργησε τον υποκατώτατο ενώ επανέφερε τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και συμβάσεις», επεσήμανε στην ανακοίνωσή του.

Τέλος, σημείωσε πως «Η ΝΔ διέλυσε την αγορά εργασίας και οφείλει, αντί να ασκείται σε "εποχικές" αντιπολιτευτικές εξάρσεις που διαψεύδονται πανηγυρικά, να απολογηθεί στους εργαζόμενους».

Ν.Δ.: Επιβράδυνση στην αποκλιμάκωση της ανεργίας

«Δυστυχώς, ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός της χώρας το 2015 μοιραία ανέτρεψε την ισχυρή τάση αποκλιμάκωσης της ανεργίας που οφειλόταν σε τολμηρές πολιτικές και μεταρρυθμίσεις της προηγούμενης κυβέρνησης» δήλωσε νωρίτερα ο κ. Βρούτσης.

Όπως λέει, «οι κυβερνητικές αστοχίες, η οικονομική αβεβαιότητα, η υπερφορολόγηση και οι υψηλές εισφορές συντελούν ώστε η αποκλιμάκωση της ανεργίας να γίνεται με χαμηλούς ρυθμούς (αναμένεται να κλείσει το 2018 σε ποσοστό κοντά στο 19,5%, ενώ θα έπρεπε - σύμφωνα με το ΜΠΔΣ - να κλείσει στο 15%). Αλλά ακόμη και αυτή η αργή αποκλιμάκωση της ανεργίας συντελείται με ευέλικτες μορφές απασχόλησης, με χαμηλούς μισθούς (ένας στους τρεις αμείβεται με μισθό 319 ευρώ) και με διαρροή στο εξωτερικό εκατοντάδων χιλιάδων νέων, φαινόμενο που εντάθηκε τα τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Η αξιωματική αντιπολίτευση επισημαίνει πως «για να υπάρχει πραγματική, βιώσιμη, διαρκής αύξηση των θέσεων απασχόλησης και του πραγματικού εισοδήματος των εργαζομένων, χρειάζεται άμεσα αλλαγή του μείγματος οικονομικής πολιτικής με μείωση φόρων και εισφορών, αλλά και επιτάχυνση μεταρρυθμίσεων, αποκρατικοποιήσεις, μικρότερο και αποτελεσματικότερο Κράτος».




Δεν υπάρχουν σχόλια: