17.2.19

Κατάλαβε τι είπε ο Τζιτζικώστας;..

Η Συμφωνία των Πρεσπών πέρασε από την Βουλή, οι Τσίπρας και Ζάεφ βραβεύονται γι΄αυτό, ακόμα και ο Άδωνης Γεωργιάδης δέχτηκε πως αν...
είναι υπουργός θα αποκαλεί την γείτονα Βόρεια Μακεδονία, αλλά φαίνεται πως τα πράγματα σκάλωσαν στον … Απόστολο Τζιτζικώστα.

«Στους δρόμους της Περιφέρειάς μου οι πινακίδες θα γράφουν Σκόπια εφόσον επιλέγουν ένα όνομα που δεν τους ανήκει» είπε στον Σκάι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας- μάλλον ανακηρύσσοντας την περιφέρεια σε ανεξάρτητο κράτος και τον εαυτό του σε κυβερνήτη του.

Βέβαια μπορεί να παγιδεύτηκε από τον Γ. Αυτιά που του έθεσε το ερώτημα αν θα …δεχθεί να μη λέγεται περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αν αυτό απαιτήσει ο Ζάεφ και πώς θα αντιδράσει αν η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός τον υποχρεώσουν να αλλάξει τις πινακίδες στο οδικό δίκτυο.

«Είναι γνωστό ότι δεν υποκύπτω σε τέτοιες πιέσεις» απάντησε ο και πάλι υποψήφιος περιφερειάρχης της Νέας Δημοκρατίας. Άγνοια, μαγκιά ή απλώς το παραξήλωσε νομίζοντας ότι ο περιφερειάρχης δεν είναι ισοδύναμος υπουργού- όπως έλεγε ο Γιώργος Παπανδρέου- αλλά περιφερειακός πρωθυπουργός που θα πρέπει να τον ρωτάει ο ….κανονικός πρωθυπουργός ή να παίρνει άδεια για να εφαρμόσει μια συμφωνία.

Σύμφωνα με την λογική (;) του Τζιτζικώστα κάθε περιφέρεια μπορεί να εφαρμόζει ή όχι τις κρατικές συμφωνίες, ανάλογα με το τι πιστεύει ο περιφερειάρχης. Κι εν προκειμένω ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας αποφάσισε να λέγονται Σκόπια!

Θα μπορούσε να αποφασίσει κι αλλιώς ο Τζιτζικώστας, αλλά κάποιος από το κόμμα του πρέπει να τον μαζέψει. Ή να αναγνωρίσει την ….κυβέρνηση Τζιτζικώστα για την Κεντρική Μακεδονία!

Οι δρόμοι της περιφέρειας «του» -όπως είπε- δεν είναι δικοί του και πιθανόν αν καταλάβει τι ακριβώς είπε- και τι συνέπειες θα έχει μια ενδεχόμενη απείθεια- θα κάνει διορθωτικές δηλώσεις -επιστρέφοντας στη Βουλή, την κυβέρνηση, το ελληνικό κράτος τις αρμοδιότητες που δεν του ανήκουν.

Προφανώς δεν είναι η εξωτερική πολιτική αρμοδιότητα ενός περιφερειάρχη, αλλά ούτε η σήμανση των εθνικών οδών είναι δουλειά του κάθε Τζιτζικώστα. Εκτός αν έκανε επανάσταση ή το κίνημα του κρατήσει όσο χρειάζεται: ως τις εκλογές που θα τον βγάλουν ή δεν θα τον ξαναβγάλουν περιφερειάρχη...

anoixtoparathyro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: