4.2.19

Λίγες μέρες πριν...


 ...από την έναρξη της δίκης για την υπόθεση Γιακουμάκη, η μητέρα του μιλάει στην LIFO και δείχνει τις παιδικές φωτογραφίες του...
Παρασκευή, 6 Φεβρουαρίου 2015. O Βαγγέλης Γιακουμάκης, φοιτητής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, φεύγει εκείνο το μεσημέρι από το δωμάτιό του στην εστία της σχολής, αφήνοντας πίσω...
του δύο σημαντικά προσωπικά αντικείμενα, πορτοφόλι και κινητό. Από εκείνη την ημέρα και για περίπου έναν μήνα τα ίχνη του χάνονται.
 Κανείς δεν μπορούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί. Οι επαναλαμβανόμενες κλήσεις της μητέρας του, Μαρίας Γιακουμάκη, παρέμεναν αναπάντητες. Τότε αποφάσισε να μεταβεί εσπευσμένα στα Ιωάννινα μαζί με άλλα συγγενικά της πρόσωπα. Την ίδια ημέρα δηλώθηκε η εξαφάνισή του στο αστυνομικό τμήμα Κατσικά Ιωαννίνων και ξεκίνησε μια γιγαντιαία επιχείρηση για τον εντοπισμό του. 
Οι έρευνες για την αναζήτηση του επεκτάθηκαν σε όλη την περιοχή και κατόπιν εισαγγελικής εντολής εκδόθηκε «Silver Alert». Η κάρτα εξαφάνισης με τα στοιχεία και τη φωτογραφία του προβαλλόταν παντού. 
Μέχρι το βράδυ της 5ης Φεβρουαρίου όλα έδειχναν φυσιολογικά. Ο Βαγγέλης είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με την οικογένειά του, όπως συνήθιζε άλλωστε καθημερινά, και μάλιστα τους είχε ανακοινώσει ότι ήταν χαρούμενος επειδή είχε βγάλει εισιτήριο και θα κατέβαινε στο Ρέθυμνο για το καρναβάλι. 
«Δεν ξέρω αν αντιμετώπιζε πρόβλημα με κάποιο άτομο. Οι συμφοιτητές του γνωρίζουν περισσότερα» δήλωνε χαρακτηριστικά η μητέρα του, ενώ, ταυτόχρονα, με τον σύζυγό της Ανδρέα καλούσαν όποιον θα μπορούσε να γνωρίζει οτιδήποτε. 
Τρεις μέρες μετά, η 19χρονη τότε Ελένη Γιακουμάκη στέλνει μήνυμα στον αδελφό της μέσω των media. 




Σταδιακά, οι μαρτυρίες αυξάνονταν, τα στόματα άνοιγαν και οι έρευνες της Ελληνικής Αστυνομίας επικεντρώνονταν στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. Όλα έδειχναν ότι η λύση του μυστηρίου κρυβόταν εκεί.




Στις 7:40 το πρωί της Κυριακής 15 Μαρτίου ένα ζευγάρι εντόπισε ένα πτώμα σε προχωρημένη σήψη στην περιοχή Ανατολή, μόλις 500 μέτρα από τη λίμνη Παμβώτιδα και 800 μέτρα από τη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων. 
Στο σημείο έσπευσαν οι αστυνομικές δυνάμεις καθώς και ο ιατροδικαστής Ιωαννίνων, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης. Λίγα λεπτά αργότερα επιβεβαιώθηκε ότι το άψυχο σώμα ήταν του Βαγγέλη Γιακουμάκη. 
Ύστερα από 37 μέρες εξαφάνισης, ο θείος του, Γιώργος Βιρδιαδάκης, κλήθηκε επί τόπου για να αναγνωρίσει τη σορό.   
Δίπλα του βρέθηκε ένα μαχαίρι και ενώ οι τομές στο δεξί χέρι του αριστερόχειρα φοιτητή αρχικώς οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για αυτοκτονία, αργότερα δημιουργήθηκαν υποψίες για εγκληματική ενέργεια. 
Η κηδεία γίνεται δύο μέρες αργότερα στον τόπο καταγωγής του πρόωρα χαμένου Βαγγέλη, στο Σελλί Ρεθύμνου. Η μητέρα αποκαλεί «ήρωα» το παιδί της και το μοιρολόι της λυγίζει τους πάντες.



Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στον Γιάννη Πανταζοπουλο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: