18.2.19

Δεύτερο πλήγμα στη «μαφία του Κορυδαλλού»...



Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης προχωρούσαν σε εγκληματικές ενέργειες υπό τις οδηγίες κρατουμένων από διάφορες φυλακές ανά την Ελλάδα και κυρίως του Κορυδαλλού, έχοντας πλούσια δραστηριότητα όπως...
συμβόλαια θανάτου παραχάραξη πλαστών χαρτονομισμάτων, όπως και διακίνηση ναρκωτικών σε νησιά του Αιγαίου.

Στη νέα δικογραφία της αντιτρομοκρατικής, για το κύκλωμα των φυλακών, εμπλέκονται ακόμα 10 άτομα. Από αυτούς οι έξι βρίσκονταν εκτός φυλακής, ενώ οι τέσσερις ήταν έγκλειστοι και έδιναν εντολές για εκτελέσεις και μεταφορά ναρκωτικών μέσα από τα σωφρονιστικά ιδρύματα.

Τα άτομα σύμφωνα με την αντιτρομοκρατική ενέχονται σε αξιόποινες πράξεις μεταξύ των οποίων, ένα συμβόλαιο θανάτου ενός αλλοδαπού η οποία απετράπη λόγω της έγκαιρης επέμβασης και των πληροφοριών που κατείχε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Για την πολύ καλά σχεδιασμένη δολοφονία τα τέσσερα ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, που ήταν έγκλειστα μέσα στη φυλακή, επικοινωνώντας μεταξύ τους και με άλλα μέλη εκτός φυλακών, «στρατολόγησαν» έναν άνδρα, προκειμένου να εκτελέσει ένα συμβόλαιο θανάτου, έναντι 30.000 ευρώ.

Η εγκληματική οργάνωση σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο εκτελεστή και για μελλοντικές δολοφονίες.

Σύμφωνα με την δικογραφία τα μέλη της οργάνωσης μεταξύ άλλων εμπλέκονται για μεταφορά ποσοτήτων ναρκωτικών προς πώληση σε νησί του Αιγαίου καθώς και άλλες περιοχές της επικράτειας, και  συστηματική παραχάραξη χαρτονομισμάτων ονομαστικής αξίας των πέντε, δέκα, είκοσι και πενήντα ευρώ, με σκοπό αυτά να τεθούν σε κυκλοφορία.

Κατά την διάρκεια των ερευνών που πραγματοποίησαν οι Αρχές  κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών, εντυπώματα και υδατογραφήματα  για παραχάραξη χαρτονομισμάτων αλλά και ζυγαριές ακριβείας.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν επίσης 27.000 ευρώ αλλά και 13.000 ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ακόμα ότι ηγετικά στελέχη της οργάνωσης, απειλούσαν τα μέλη της οργάνωσης που βρίσκονται εκτός φυλακής, ώστε σε περίπτωση σύλληψης τους να μην αποκαλύπτουν τίποτα αναφορικά με το ρόλο τους.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τα αδικήματα της συγκρότησης ή ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της ηθικής αυτουργίας από κοινού σε απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση και παραβάσεις της νομοθεσίας για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, την παραχάραξη χαρτονομισμάτων, των όπλων καθώς και την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: