18.2.19

Αξιωματική αντιπολίτευση «κουρελού»...

Ατυχής η έμπνευση του Κυριάκου Μητσοτάκη να επικεντρώσει την αντιπολιτευτική κριτική του στα έξι στελέχη που προέρχονται από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και έχουν προσφέρει με την...
ψήφο τους την απαραίτητη δεδηλωμένη. Η αλήθεια είναι ότι, αντιθέτως, μετά την αποχώρηση των ΑΝ.ΕΛΛ. η κυβερνητική πλειοψηφία εμφανίζει αξιοπρόσεκτη συνοχή.

Μπορεί να ξεκίνησε ως μωσαϊκό με ποικίλες συνιστώσες, αλλά μετά την κρίση του καλοκαιριού του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ απέκτησε –θέλοντας και μη- μια συμπαγή Κοινοβουλευτική Ομάδα, η οποία συνεργάζεται για να εφαρμοστεί το πρόγραμμα του κόμματος μετά την έξοδο από τα μνημόνια.

Η Ν.Δ. εμφανίζει την ακριβώς αντίθετη εικόνα. Ενώ θα περίμενε κανείς ότι η προσμονή μιας ενδεχόμενης εκλογικής επιτυχίας θα συσπείρωνε την ηγεσία της και θα σκέπαζε τις όποιες διαφορετικές φωνές, εκείνο που βλέπουμε είναι έναν πραγματικό διαγκωνισμό μεταξύ ορισμένων προβεβλημένων στελεχών, τα οποία διεκδικούν να επιβάλουν τη δική τους ατζέντα στον ανήμπορο να αντιδράσει Κυρ. Μητσοτάκη.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα στελέχη αυτά έχουν το δικό τους πολιτικό παρελθόν, εκτός του κόμματος στο οποίο ανήκουν σήμερα. Ο Αντ. Σαμαράς, η Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά και ο Δημ. Αβραμόπουλος ίδρυσαν δικά τους κόμματα φεύγοντας κάποια στιγμή από τη Ν.Δ. (Πολιτική Ανοιξη, Δημοκρατική Συμμαχία, Κίνημα Ελεύθερων Πολιτών), ο Αδ. Γεωργιάδης πέρασε από δύο άλλα κόμματα (Πολιτική Ανοιξη και ΛΑΟΣ) και ο Μ. Βορίδης από τρία (ΕΠΕΝ, Ελληνικό Μέτωπο, ΛΑΟΣ).

Αυτές οι ανεκπλήρωτες πολιτικές φιλοδοξίες ξεδιπλώνονται την τελευταία περίοδο στην πλάτη του αδύναμου αρχηγού. Η Ν.Δ. εμφανίζεται με γραμμή ΛΑΟΣ και Πολιτικής Ανοιξης στο Μακεδονικό, τα στελέχη της λοιδορούν τη γραμμή Καραμανλή-Μπακογιάννη του 2008 και φλερτάρουν ανοιχτά με το ακροδεξιό ακροατήριο.

Η κουτοπόνηρη αρχική σκέψη του κ. Μητσοτάκη να επιτρέψει στην εθνικιστική πτέρυγα του κόμματός του να διεκδικήσει μερίδιο από την απήχηση των συλλαλητηρίων καταλήγει σε μπούμερανγκ, γιατί τελικά αμφισβητείται ευθέως η πρωτοκαθεδρία του.

Στην αυλή του συνωστίζονται μικροί και μεγάλοι υποψήφιοι αρχηγοί, ενώ η κομματική γραμμή φαίνεται ότι δεν εκπονείται στην Πειραιώς, αλλά στα παλιά γραφεία του κόμματος, στη Συγγρού, όπου έχει πλέον την έδρα του το στρατηγείο του συγκροτήματος Μαρινάκη. Ποιος είναι τελικά «κουρελού»;...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: