23.2.19

Χάος στη Βενεζουέλα με νεκρούς και τραυματίες...

Η κατάσταση στη Βενεζουέλα έχει εκτραχυνθεί. Ο στρατός άνοιξε πυρ στα σύνορα με τη Βραζιλία τη στιγμή που άμαχοι θέλησαν να τα...
κρατήσουν ανοιχτά προκειμένου να δεχτούν την ανθρωπιστική βοήθεια των Αμερικανών.

Τα αμερικανικά Μέσα έκαναν λόγο δύο νεκρούς και 12 τραυματίες, τέσσερις εκ των οποίων σοβαρά. Οι αρχές της Βενεζουέλας δεν σχολίασαν το περιστατικό, αν και Χουάν Γκουαϊδό από την πλευρά του έγραψε, μεταξύ άλλων, στο Twitter: «Τα αποτελέσματα αυτού του εγκλήματος: Μία νεκρή, δώδεκα τραυματίες. Δεν θα μείνει ατιμώρητο».

Στο χωριό Κουμαρακαπάι, όπου έγινε η επίθεση, οι κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους και φέρεται να έχουν απαγάγει τρεις στρατιώτες. «Η πλειοψηφία μας είναι υπέρ της βοήθειας, τα παιδιά πεθαίνουν από τις στερήσεις» τόνισε εκπρόσωπος των κατοίκων.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας έδωσε εντολή την Παρασκευή (το πρωί του Σαββάτου ώρα Ελλάδας) να κλείσουν τα σύνορα με την Κολομβία στην Πολιτεία Τάτσιρα  στα δυτικά, που γειτονεύει με την πόλη Κουκουτά της Κολομβίας, από την οποία ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό σχεδιάζει να μπουν στη χώρα φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Εξαιτίας των σοβαρών και παράνομων απειλών τις οποίες διατύπωσε η κυβέρνηση της Κολομβίας εναντίον της ειρήνης και της εθνικής κυριαρχίας της Βενεζουέλας, η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να κλείσουν πλήρως προσωρινά» όλες οι συνδέσεις των δύο κρατών στην Πολιτεία Τάτσιρα, γνωστοποίησε μέσω Twitter η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας Ντέλσι Ροντρίγκες.

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τη βία

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν εντόνως τη χρήση βίας από τον στρατό της Βενεζουέλας εναντίον άοπλων πολιτών και αθώων που προσπαθούσαν να κάνουν καλό στα σύνορα της Βενεζουέλας με τη Βραζιλία. Οι ΗΠΑ προτρέπουν τον στρατό της Βενεζουέλας να τηρήσει το συνταγματικό του καθήκον, το οποίο είναι να προστατεύει τους πολίτες της Βενεζουέλας. Ο στρατός της Βενεζουέλας οφείλει να επιτρέψει να εισέλθει στη χώρα η ανθρωπιστική βοήθεια με ειρηνικό τρόπο», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αμερικανική προεδρία...

Δεν υπάρχουν σχόλια: