11.2.19

Φέσωσε, φεύγει και δεσμεύει...



Εξι περίπου χρόνια μετά το φιάσκο της ελεγχόμενης στάθμευσης, αλλά και τέσσερις περίπου μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές, ο απερχόμενος δήμαρχος Αμαρουσίου (και υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής με το «χρίσμα» της Ν.Δ.), Γ. Πατούλης, επαναφέρει το μέτρο και...
προαναγγέλλει... παρκόμετρα παντού – «στο κέντρο του Αμαρουσίου και στις γειτονιές» περιγράφει πρόσφατη ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

«Η Διοίκηση επανέρχεται στην υλοποίηση της αρχικής της απόφασης, που εάν οι συνθήκες (σ.σ. κρατήστε αυτήν την αναφορά) δεν είχαν τορπιλίσει την εφαρμογή του μέτρου το 2013, σήμερα ο Δήμος θα είχε εξασφαλίσει στα ταμεία του περί τα 7 εκατ. ευρώ έσοδα», υπολογίζει ο δήμος.

Αντί για 7 εκατ. ευρώ κέρδος, τα δημοτικά ταμεία είχαν απώλειες περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, καθώς το έργο ματαιώθηκε λόγω της κατάργησης της δημοτικής αστυνομίας και ο Δήμος Αμαρουσίου προχώρησε σε συμβιβασμό με την Κοινοπραξία.

«Φταίει ο Μητσοτάκης»

Για αυτήν τη ζημία η αντιπολίτευση είχε ασκήσει έντονη κριτική στον κ. Πατούλη. Αλλά οι απαντήσεις του ήταν αποστομωτικές: «Φταίει η κεντρική εξουσία και αποφάσεις της», με τις οποίες καταργήθηκε η δημοτική αστυνομία, αντέτεινε ουσιαστικά σε παλαιότερο δημοτικό συμβούλιο.

Δηλαδή, τα παράπονά σας στον πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σημερινό πρόεδρο της Ν.Δ., Κυρ. Μητσοτάκη, σας λέει αγαπητοί Μαρουσιώτες ο δήμαρχος. Και επιμένει, καθώς φαίνεται, να αποδίδει σε αυτόν την ευθύνη για το «φέσι» του 1,5 εκατ. ευρώ, θυμίζοντας εκ νέου ποιες ήταν οι «συνθήκες» της τότε περιόδου.

Αλλά αυτό δεν εμποδίζει τον Κυρ. Μητσοτάκη να καλεί τους ψηφοφόρους της Ν.Δ. να στηρίξουν την υποψηφιότητα Πατούλη για την Περιφέρεια Αττικής. Εκτός εάν τα «μαντάτα» δεν έφτασαν από το Μαρούσι στους Αγ. Αναργύρους, από όπου απηύθυνε τη σχετική έκκληση ο κ. Μητσοτάκης...

Ερωτήματα

Τώρα γιατί ο κ. Πατούλης σπεύδει σε προεκλογική περίοδο να ανακοινώσει τη σύσταση δημοτικής αστυνομίας –σε αντίθεση με άλλους δήμους που έχουν επανασυστήσει την υπηρεσία από το 2016– είναι άλλου είδους ερώτημα.

Οπως και γιατί παραιτήθηκε του δικαιώματός του να διεκδικήσει από το κεντρικό κράτος το 1,5 εκατ. ευρώ, όπως του πρότεινε σε γνωμοδότησή του ο καθηγητής Νομικής Σπ. Φλογαΐτης, σε συνδυασμό με τον συμβιβασμό.

Αυτό, πάντως, που είναι σαφές είναι ότι δεσμεύει με τις αποφάσεις του όποια νέα δημοτική αρχή τον διαδεχθεί.

 Στέργιος Ζιαμπάκας

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: