15.2.19

Στον τελικό του Διηπειρωτικού η ΑΕΚ...


 Tην πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Διηπειρωτικού Κυπέλλου πήρε η ΑΕΚ, επικρατώντας στα ημιτελικά της Σαν Λορέντζο από την Αργεντινή με 86-64. Αυτή είναι η...
πρώτη φορά που η Ένωση θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει το συγκεκριμένο τρόπαιο.

Ο τελικός θα διεξαχθεί την Κυριακή και η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα στη Φλαμένγκο (Βραζιλία) και την Όστιν Σπερς (θυγατρική των Σαν Αντόνιο Σπερς που κατέκτησε τον τίτλο στην G League, δηλαδή την αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ).



Σημειώνεται ότι η ελληνική ομάδα εκπροσωπεί την Ευρώπη, ως κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η ιστορική πρόκριση ήρθε μάλλον πιο εύκολα από ό,τι θα περίμενε η ΑΕΚ, καθώς -με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο- είχε συνεχώς προβάδισμα πάνω από τους δέκα πόντους.

Ειδικότερα, η νίκη της Ένωσης στηρίχθηκε σε ένα πολύ καλό δεύτερο δεκάλεπτο, όπου -δείχνοντας μεγάλο πάθος και προσήλωση στην άμυνα, καθώς και επιθετική πολυφωνία- εκτόξευσε τη διαφορά στους 23 πόντους, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με προβάδισμα 19 πόντων υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Αυτό που είχε να κάνει η ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν να διατηρήσει τη διαφορά σε υψηλά επίπεδα, αντέχοντας στην αναμενόμενη πίεση των Αργεντινών, όπερ και εγένετο...




Τα δεκάλεπτα: 13-18, 26-45, 54-68, 64-86.

Δεν υπάρχουν σχόλια: