18.2.19

Καμία συζήτηση για τη μισθοδοσία των κληρικών...



...στην συνάντηση ΔΙΣ - Γαβρόγλου...

Καμία συζήτηση για τη μισθοδοσία των κληρικών και των λαϊκών υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος δεν θα διεξαχθεί στην αυριανή συνάντηση της Ειδικής Επιτροπής για την μελέτη θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος Εκκλησίας και Πολιτείας της...
Διαρκούς Ιεράς Συνόδου με τον υπουργό Παιδείας στο Συνοδικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ethnos.gr, η Επιτροπή, υπό την Προεδρία του μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεου, που συνήλθε πέντε συνολικά φορές, τις δύο απ’ αυτές σε κοινή συνεδρίαση με τον υπουργό Παιδείας και τον Γενικό Γραμματέα της κυβέρνησης, δεσμεύεται από την ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για το συγκεκριμένο θέμα.

Η Επιτροπή έχει εξουσιοδοτηθεί από την Ιεραρχία προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος με την Πολιτεία επί θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος, δηλαδή για την αξιοποίηση της Εκκλησιαστικής Περιουσίας και τον αριθμό των οργανικών θέσεων των κληρικών και πέραν τούτου ουδέν.

Ωστόσο, τον τελικό λόγο θα τον έχει και πάλι η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους την Κυριακή το απόγευμα και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, προσερχόμενος σε εκδήλωση στο Κέντρο Εκκλησιαστικής Διακονίας Οινοφύτων.

Η σύγκληση της Ιεραρχίας, όπως όλα δείχνουν, θα γίνει πριν ή μετά το Πάσχα, καθώς οι ιεράρχες, εκτός από το Προτεινόμενο Πλαίσιο Συμφωνίας Πολιτείας και Εκκλησίας, θα πρέπει να αποφασίσουν και για το ζήτημα της αναγνώρισης της νέας Αυτοκέφαλης Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γαβρόγλου είχε δεσμευτεί την προηγούμενη βδομάδα στα μέλη της Ειδικής Επιτροπής της ΔΙΣ κατά τη συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Παιδείας ότι το νομοσχέδιο δεν θα κατατεθεί πριν από τη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου.

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: