12.2.19

Δολοφονία Λουκμάν, η ώρα των απολογιών...

Πλήθος κόσμου εντός και εκτός της αίθουσας...

Γεμάτη είναι σήμερα η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η υπόθεση για το...
φόνο του Σαχζάτ Λουκμάν, ενώ έξω από το δικαστήριο πραγματοποιείται αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα «να παραμείνει η πρωτόδικη απόφαση για τους δολοφόνους»

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Jailgoldendawn, στην εν εξελίξει συνεδρίαση (σήμερα, Τρίτη 12 Φεβρουαρίου) αναμένονται: η ολοκλήρωση των εγγράφων, οι απολογίες των κατηγορουμένων Δ. Λιακόπουλου και Χρ. Στεργιόπουλου και η πρόταση του εισαγγελέα.

Όπως μεταδίδει η «Εφημερίδα των Συντακτών», η αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου είναι γεμάτη, ενώ έξω από το δικαστήριο πραγματοποιείται αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αίτημα «να παραμείνει η πρωτόδικη απόφαση για τους δολοφόνους». 

Παρών και σήμερα ο πατέρας του Πακιστανού εργάτη, ο οποίος τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου 2013 είχε δεχτεί επτά μαχαιριές στην οδό Τριών Ιεραρχών στα Πετράλωνα, την ώρα που πήγαινε με το ποδήλατό του στη λαϊκή για να πιάσει δουλειά.

Η ιστοσελίδα Jailgoldendawn καλούσε μέσω facebook σε μαζική παρουσία αλληλέγγυου κοινού στο πλευρό του πατέρα του Σαχζάτ, Καντίμ Χουσεϊν.

Ανάλογο κάλεσμα απευθύνει και η καμπάνια «Μη μένεις στο σκοτάδι» τονίζοντας μεταξύ άλλων:

Η καταδίκη των δολοφόνων του Σαχζάτ Λουκμάν, αλλά και ο χαρακτηρισμός της Χρυσής Αυγής ως «εγκληματικής οργάνωσης» από το δικαστήριο, θα αποτελέσουν σοβαρά πλήγματα για τη νεοναζιστική συμμορία. Η μάχη κατά του φασισμού, όμως, δεν εξαντλείται στη θεσμική καταδίκη και πρέπει να δίνεται καθημερινά, σε όλους τους κοινωνικούς χώρους. Όλοι και όλες οφείλουμε να ενημερωνόμαστε για τις εξελίξεις, να στεκόμαστε απέναντι σε φαινόμενα ρατσιστικής βίας και να προτάσσουμε τις αξίες της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ισότητας, απέναντι στο σκοτάδι του ρατσισμού.

Σε αντιφασιστική συγκέντρωση καλεί και η ΚΕΕΡΦΑ: «Πρέπει να στείλουμε δυνατά το μήνυμα ότι οι δράστες της πιο συγκλονιστικής δολοφονίας από τη Χρυσή Αυγή, πριν απ’ τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν πρέπει να πέσουν στα μαλακά. Η καταδίκη τους παίζει ρόλο και στην μεγάλη δίκη της ναζιστικής οργάνωσης, η υπόθεση έχει ενταχθεί και εκεί»...

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: