23.2.19

Κερδίζει έδαφος...

...το σενάριο εξάντλησης της κυβερνητικής θητείας...

Ολοένα και περισσότερο έδαφος κερδίσει εντός του κυβερνώντος κόμματος το ενδεχόμενο εξάντλησης της...
τετραετίας και διενέργειας εθνικών εκλογών τον προσεχή Οκτώβριο.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές στην εξίσωση εκλογές τον ερχόμενο Μάιο ή τον Οκτώβριο η απάντηση θα δοθεί από τα αποτελέσματα των μετρήσεων για την κάλπη των ευρωεκλογών.

Κι αυτό διότι στο επίπεδο της οικονομίας και της καθημερινότητας των πολιτών η απάντηση έχει δοθεί προ πολλούς και δεν είναι άλλη από την παραδοχή ότι κάθε μέρα που περνάει τα νούμερα της οικονομίας θα βελτιώνονται.

Για τα στελέχη κοντά στον πρωθυπουργό ο επικοινωνιακός μηχανισμός της ΝΔ, ο οποίος σε μεγάλο βαθμό δεν εκπορεύεται από την Πειραιώς αλλά από τα μιντιακά συγκροτήματα, κυρίως του Β. Μαρινάκη, έχει ανεβάσει τον πήχη σε σημείο τέτοιο όπου η ΝΔ «θα είναι ακατόρθωτο να περάσει από πάνω». Ειδικά από τη στιγμή που, όπως όλα δείχνουν, ο τρόπος που χειρίστηκε η ΝΔ το ονοματολογικό «φούσκωσε τα πανιά» προσώπων, ομάδων και κομμάτων που κινούνται δεξιότερα αυτής.

Για τα ίδια στελέχη οι μετρήσεις δείχνουν ότι η ΝΔ στις ευρωεκλογές όχι μόνο θα περάσει κάτω από τον πήχη που έχει θέση η ίδια αλλά το αποτέλεσμα θα προκαλέσει μεγάλη εσωστρέφεια στο εσωτερικό της, δίνοντας το πλεονέκτημα στην Κυβέρνηση να προχωρήσει απρόσκοπτα στον σχεδιασμό της μέχρι τη λήξη της κυβερνητικής θητείας. Ειδικά από τη στιγμή που ξεπεράστηκε και μάλιστα αναίμακτα η αποχώρηση των ΑΝΕΛ και του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση.

Γι αυτό και οι φωνές, στο εσωτερικό της κυβέρνησης, οι οποίες εισηγούνταν τη διενέργεια τριπλών εκλογών στις 26 Μαΐου, σήμερα έχουν σωπάσει...         

documentonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: