18.2.19

Δίδυμα πυρά από Παπακώστα...



...σε Μητσοτάκη- Γεννηματά...

Στην αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Μητσοτάκη, θεωρώντας ότι η στάση του απέναντί της «υπερέβη τα εσκαμμένα» αναφέρθηκε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Κατερίνα Παπακώστα, μιλώντας στο...
Πρακτορείο 104,9 fm, ενώ άσκησε σκληρή κριτική και προς την κ. Γεννηματά για τη στάση της απέναντι στην κυβέρνηση.

«Η πολιτική κριτική, ασφαλώς, είναι προστατευμένη και από το Σύνταγμα. Ο βουλευτής διατηρεί την ασυλία του μόνο για αυτό, για να ασκεί πολιτική κριτική» είπε η κ. Παπακώστα και συνέχισε: «Εδώ δε μιλάμε για πολιτική κριτική, εδώ μιλάμε για υπέρβαση των εσκαμμένων, εδώ μιλάμε για στοχοποίηση και δολοφονία χαρακτήρος και της προσωπικότητας του βουλευτή, εδώ μιλάμε για ακύρωση, μέσω προσωπικής επίθεσης στον βουλευτή, με στοχεύσεις και αναφορές περί προδοσίας και προδοτών, περί, εν πάσει περιπτώσει, συναλλαγής κι ανταλλαγμάτων, περί εξαγοράς, περί μιας σειράς ζητημάτων, τα οποία μάλιστα όταν στοχοποιηθήκαμε - και εγώ προσωπικά ιδίως - τα ονόμασε ο κ. Μητσοτάκης, τότε τα βάφτισε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ είχε την ευκαιρία να τα αποκηρύξει, ως συνήθη πρακτική. Αυτά δεν αποτελούν συνήθη πρακτική».

Η κ. Παπακώστα, υπογράμμισε ότι πολλά χρόνια υπήρξε «σημαιοφόρος της ΝΔ», διευκρινίζοντας ότι δεν έφυγε από εκεί παρά μόνο όταν ο αρχηγός της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης τη διέγραψε και συνέχισε: «'Αρα λοιπόν, γνωρίζω, ότι όλα αυτά δεν ήταν ποτέ συνήθης πρακτική. Πρώτη φορά συνέβησαν τώρα, πρώτη φορά συνέβησαν σε βάρος πολιτικού της αντιπάλου, επειδή τυχαίνει να είμαι πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής, πρώτη φορά στοχοποιήθηκε βουλευτής με τον τρόπο που στοχοποιήθηκα εγώ και αυτό πρέπει να σταματήσει εδώ γιατί είναι κατήφορος».

«Πρέπει να σας πω ότι πρώτη φορά φοβήθηκα, όχι για τον εαυτό μου αλλά για την αγριότητα, για την έλλειψη ηθικής και για τον τρόπο στοχοποίησης που παραπέμπει σε άλλες εποχές, οι οποίες πραγματικά στεναχώρησαν και αιματοκύλησαν τη χώρα» είπε η κ Παπακώστα και πρόσθεσε: «Έτσι λοιπόν, θεώρησα, ότι επειδή αυτά δε λύνονται στις αίθουσες δικαστηρίων και ποτέ δεν έδωσα δικαίωμα στα δεκαεννιά αυτά χρόνια παρά την πολιτική κριτική που μου ασκήθηκε, ή που άσκησα, να εμπλακώ σε τέτοιες διαδικασίες θεώρησα ότι αυτή τη φορά έχουμε υπερβεί τα όρια και πρέπει να ξαναβάλουμε τις "κόκκινες γραμμές" και έτσι άσκησα αυτήν την αγωγή».

Η κ. Παπακώστα υπογράμμισε ότι ο κ. Μητσοτάκης ζητάει την ψήφο του ελληνικού λαού και μάλιστα και «αυτοδυναμία» που είναι «ανεπίτρεπτο» σε μια εποχή που χρειάζονται συνεργασίες από όλους για τη χώρα «χωρίς να του λέει τι ακριβώς θέλει να κάνει σε μια σειρά από σοβαρά ζητήματα και πρόσθεσε ότι ένα από αυτά «είναι η εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας». Χαρακτήρισε, την απάντηση του κ. Μητσοτάκη στη Βουλή, ως «κακό χιούμορ» και συνέχισε: «Ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει το πρόγραμμά μας, πρέπει να γνωρίζει τις σκέψεις μας, τη στρατηγική μας σε τέτοια ζητήματα. Όπως π.χ. πρέπει να ξέρει εάν θα είναι είτε από τα ορφανά του εκσυγχρονιστικού μπλοκ του Σημίτη, οι υποψηφιότητες του κ. Μητσοτάκη από κοινού με την κ. Γεννηματά, ή θα είναι κάποιος τεχνοκράτης ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική αλλά θα είναι η πρότασή του, ή θα είναι κάποιο άλλο πρόσωπο αυτό πρέπει να το ξέρει ο ελληνικός λαός... Πρέπει να δώσει απαντήσεις στους πολίτες. Σε μένα δεν απάντησε κρύφτηκε πίσω από ένα τουίτ διαγραφής. Στους πολίτες, τους οποίους δε μπορεί να διαγράψει επ' ουδενί, θα πρέπει να δώσει καθαρές απαντήσεις και εγώ αυτό ρωτώ».

Σε ερώτηση για τα σχόλια που ακούστηκαν από την αντιπολίτευση για τον ανασχηματισμό, η κ. Παπακώστα απάντησε: "Πάντοτε ένας ανασχηματισμός προκαλεί ενδιαφέρον αναμφίβολα και πολιτικές συζητήσεις και ενστάσεις από εκείνους οι οποίοι αιμορραγούν. Διότι αιμορραγεί πολιτικά το ΠΑΣΟΚ. Εγώ έχω κάνει μια πρόβλεψη σε ανύποπτο χρόνο ότι το ΠΑΣΟΚ δε θα είναι στις επόμενες εκλογές στη Βουλή των Ελλήνων... και άσκησα κριτική και στη ΝΔ γιατί το "ξέπλυνε" δύο φορές...".

«Οφείλει να εξηγήσει , εδώ και τώρα, η κ. Γεννηματά, διότι είναι λαλίστατη για κριτική, είναι λαλίστατη για να αποδομεί την ελληνική οικονομία, είναι λαλίστατη για να απευθύνει λάσπη στους πολιτικούς της αντιπάλους και σε μένα προσωπικά - συνεπικουρώντας τον κ. Μητσοτάκη σε αυτή την προσπάθεια - δεν είναι όμως καθόλου λαλίστατη, αντίθετα έχει αφωνία ψαριού, όταν καλείται να απαντήσει για τα "μαύρα ταμεία" του ΠΑΣΟΚ» είπε η κ Παπακώστα και συνέχισε: «Έτσι λοιπόν δε πας σε εκλογές ζητώντας την ψήφο του πολίτη, μη έχοντας ουσιαστικά καθαρίσει τις ντουλάπες σου από τους σκελετούς... Και δεν οφείλονται εξηγήσεις, όταν μάλιστα ο κ. Τσουκάτος πετάει το γάντι και λέει "πείτε την αλήθεια και ζητήστε μου συγνώμη, διότι την αποκρύψατε για τα μαύρα ταμεία του ΠΑΣΟΚ"; Έθεσα λοιπόν ένα ερώτημα και περιμένω απάντησή. Αντί άλλης απάντησης, αξιολογεί γιατί τα στελέχη της τη χαιρετούν και γιατί στελέχη, τα οποία πράγματι ασκούσαν κριτική στην πρώτη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μια τελείως διαφορετική κυβέρνηση, τώρα έχουν να συμμαχήσουν για το καλό της χώρας σε μια προσπάθεια που γίνεται και πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις».

Σε ερώτηση για τα αποτελέσματα του έργου της αστυνομίας και τις πρωτοβουλίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη η κ. Παπακώστα απάντησε ότι καθημερινά δίνεται η μάχη με το έγκλημα και την παραβατικότητα προς όφελος του φορολογούμενου πολίτη. «Η αστυνομία κάνει μια πάρα πολύ σοβαρή δουλειά σήμερα, εργάζεται καθημερινά με υπεράνθρωπες προσπάθειες και οφείλουμε να το αναδείξουμε» είπε η κ. Παπακώστα, ενώ υπογράμμισε ότι δεν είναι σωστό να δίνεται προς τα έξω άλλη εικόνα της Ελλάδας από αυτή της ασφαλούς και ήσυχης χώρας σε σχέση με άλλες χώρες στον περίγυρό της.:

«Είναι σωστό να λέμε, ότι ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, γιατί ο πολίτης δε μετράει τα νούμερα και δε συγκρίνει με τις άλλες πρωτεύουσες Ξέρει ότι είναι ήσυχη χώρα η Ελλάδα και μια ασφαλής πόλη η Αθήνα, αλλά τη θέλει πιο ασφαλή και πιο ήρεμη και πιο γαλήνια και εκεί είναι το δικό μας έργο, αυτό που κάνουμε καθημερινά», είπε,

Τέλος σχολίασε την απώλεια του φούρναρη από την Κω, αναφερόμενη στην προσφορά του στους πρόσφυγες. «Είναι μια μέρα, όπου ένας σημαντικός άνθρωπος ο φούρναρης της Ευρώπης, όπως είπε ο Γιούνγκερ, ο φούρναρης της Κω και πολύ σωστά, ο φούρναρης της Κω, έφυγε από αυτή τη ζωή. Στο πέρασμα του υπερασπίστηκε τον άνθρωπο και την ποιότητα που πρέπει να έχει ο άνθρωπος απέναντι στους συνανθρώπους τους και ουσιαστικά περιέσωσε φυσικά η παρουσία του την τιμή της Ευρώπης. Ήθελα να κάνω αυτήν την αναφορά στη μνήμη του φούρναρη της Κω...».

Δεν υπάρχουν σχόλια: