10.2.19

«Στέλεχος της Ν.Δ. σε κύκλωμα παράνομων ελληνοποίησεων»...


Νέα επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε το κυβερνών κόμμα με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του «Documento», σύμφωνα με το οποίο ένας  δικηγόρος, μέλος της...
Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, εμπλέκεται σε μεγάλο κύκλωμα παράνομων ελληνοποίησεων. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι το δημοσίευμα «αναδεικνύει την τεράστια υποκρισία των "Αρίστων" της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι το συγκεκριμένο  στέλεχος της ΝΔ ξιφουλκεί στα ΜΜΕ κατά της "εθνικά επιζήμιας" Συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ την ίδια ώρα φέρεται να εμπλέκεται σε παράνομη υπόθεση ελληνοποιήσεων».

«Περιμένουμε την αντίδραση της Ν.Δ. και του κ. Μητσοτάκη σε ένα τόσο σοβαρό και ευαίσθητο θέμα, που αναδεικνύει, εκτός των άλλων, τις ευθύνες των προηγούμενων κυβερνήσεων για το σαθρό πλαίσιο που επικρατούσε» διαμηνύει το Γραφείο Τύπου του κόμματος και καταλήγει σημειώνοντας το εξής:

«Η σημερινή κυβέρνηση διόρθωσε τις παθογένειες του παρελθόντος, ενώ έχει κατατεθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών το νομοσχέδιο που κάνει ακόμα πιο αντικειμενικό, διάφανο και δίκαιο το σύστημα απόδοσης  ιθαγένειας».

Για την υπόθεση το σημερινό δημοσίευμα αναφέρει πως το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από τις ελληνικές αρχές μετά από έρευνα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης. «Γνωστοί δικηγόροι και υπάλληλοι της αποκεντρωμένης διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας ήταν αυτοί που δημιουργούσαν τις πλαστές προϋποθέσεις για να δοθεί ίθαγένεια».

«Με το σύνθημα “ψάξτε γιαγιά”, το κύκλωμα αναζητούσε Ελληνίδες που έχουν πεθάνει ώστε να τις χρησιμοποιήσει ως κορυφή ενός γενεαλογικού δέντρου στου οποίου τα κλαδιά εμφάνιζε  ως απόγονους τους αλλοδαπούς που επιχειρούσε να ελληνοποιήσει» γράφει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: