11.2.19

Σε τρεις δόσεις ο φόρος...



Στην τελική ευθεία για τα φετινά εκκαθαριστικά σημειώματα της Εφορίας, έρχεται η σχετική απόφαση του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΕΔΕ) Γιώργου Πιτσιλή να ορίζει τον...
τύπο και το περιεχόμενο του βασικού εντύπου Ε1.

Σύμφωνα με την απόφαση αυτή, η εξόφληση του φόρου εισοδήματος θα γίνει σε 3 ισόποσες διμηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του μηνός Ιουλίου και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των μηνών Σεπτεμβρίου και Νοεμβρίου, από την προθεσμία υποβολής της δήλωσης.

Παράλληλα, διευκρινίστηκε ότι οι σύζυγοι θα λάβουν φέτος εκκαθαριστικό σημείωμα από την Εφορία. Όπως τονίζεται, ακόμη και για τις περιπτώσεις κοινής δήλωσης των συζύγων, διενεργείται ξεχωριστή βεβαίωση του φόρου και εκδίδονται δύο πράξεις προσδιορισμού φόρου, μία για κάθε σύζυγο.

Σημειώνεται επίσης ότι πιστωτικά ποσά του ενός συζύγου δεν συμψηφίζονται με τυχόν χρεωστικά του άλλου, ενώ στην περίπτωση που έχουν και οι δύο πιστωτικά ποσά επιστρέφονται στον κάθε δικαιούχο χωριστά.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: