6.2.19

Μάχη στο ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ...

Στα μαχαίρια βρίσκονται ήδη εντός του ΔΣ του ΕΔΟΕΑΠ οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ενώσεων με τον εκπρόσωπο των ιδιοκτητών ιδιωτικής τηλεόρασης Μανώλη Δραϊνάκη. 

Η δημοσιοποίηση της...
προσφυγής της ΕΙΤΗΣΕΕ στο ΣτΕ εναντίον του εσόδου της εισφοράς 2% για το Ταμείο των ΜΜΕ, όπως είχε αποκαλύψει η στήλη, έχει οδηγήσει σε πλήρη διάρρηξη των σχέσεων μεταξύ των άλλοτε συμμάχων για την αλλαγή του καταστατικού και του χαρακτήρα του ΕΔΟΕΑΠ.

Η ΕΙΤΗΣΣΕ πέτυχε και άλλες αλλαγές στο Καταστατικό του Ταμείου, τις οποίες δεν είχαν καταλάβει οι συνδικαλιστές, όπως την επικίνδυνη υποχρέωση να υπάρχει έκθεση φερεγγυότητας.  

Μια προϋπόθεση που ισχύει μόνο για τις ασφαλιστικές εταιρείες, αλλά ο αρμόδιος υφυπουργός Εργασίας ενέταξε στον νόμο αλλαγής του ΕΔΟΕΑΠ! Ο εκπρόσωπος της ΕΙΤΗΣΕΕ επιμένει τώρα για την αναλογιστική μελέτη, η οποία δεν έχει γίνει ακόμη, ώστε να προχωρήσει η έγκριση των οικονομικών καταστάσεων. Για να γίνει όμως η μελέτη πρέπει να είναι πλήρης η καταγραφή των στοιχείων των ασφαλισμένων.

Για αυτόν τον λόγο η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ καλεί ως τις 15 Φεβρουαρίου τους ασφαλισμένους να συμπληρώσουν τα ατομικά τους στοιχεία ηλεκτρονικά, μέσω ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας που άνοιξε στην ιστοσελίδα του Ταμείου. Το απαραίτητο στοιχείο για όλους τους ασφαλισμένους είναι το έτος της πρώτης επικουρικής ασφάλισης, ανεξάρτητα αν ήταν για δημοσιογραφική εργασία. 

Ο εκπρόσωπος των ιδιοκτητών τηλεόρασης επέμενε πως η επικαιροποίηση των στοιχείων των ασφαλισμένων έπρεπε να γίνει προσωπικά, με φυσική παρουσία των ασφαλισμένων στο κτίριο. Κάτι που βέβαια είναι ανέφικτο αφού οι ασφαλισμένοι ξεπερνούν πλέον τους 22.000 και βρίσκονται σε όλη την Ελλάδα!..

typologies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: